Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας ολοκληρώνει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Resiloc

    Ημερομηνία:

    Στην τελική της φάση μπήκε η παρουσίαση-ολοκλήρωση του διευρωπαϊκού προγράμματος Resiloc στο οποίο μετέχει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας.

    Πρόκειται για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας που με βάση την εισαγωγή συγκεκριμένων δεδομένων αναδεικνύει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σε καταστάσεις φυσικών καταστροφών, όπως φωτιές, πλημμύρες, σεισμοί κ.α. Πρόκειται για ένα πολύτιμο εργαλείο που μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην καλύτερη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων.

    Το πρόγραμμα είναι διευρωπαϊκό και σε αυτό μετέχουν Δήμοι και Οργανισμοί από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Σλοβενία, τη Νορβηγία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία. Από την Ελλάδα μετέχουν ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

    Οι εργασίες της παρουσίασης θα ολοκληρωθούν την προσεχή Παρασκευή ενώ η βασική παρουσίαση, δηλαδή η πλατφόρμα που οργανώθηκε θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη. Ταυτόχρονα θα υπάρξουν διαδικτυακές συνδέσεις με εταίρους του προγράμματος από Βουλγαρία, Σλοβενία, Ηνωμένο Βασίλειο και Νορβηγία.

    Σημειώνεται ότι για την παρακολούθηση των εργασιών, που διεξάγονται στο πρώην Δημαρχείο των Λουσικών, βρίσκονται στη Δυτική Αχαΐα εκπρόσωποι συνεργαζόμενων φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και ο κεντρικός διαχειριστής του προγράμματος που είναι ο Γερμανός Uhing Karsten.

    Από την πλευρά του Δήμου Δυτικής Αχαΐας συντονιστής του προγράμματος είναι ο συνεργάτης του Δήμου Μάριος Διδάχος.

     

    ICECAP
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Μαθητές της Β΄ Δημοτικού αρθρογραφούν!

    Οι μικροί μαθητές της Β΄ δημοτικού στα  Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια...

    ΠΑΤΡΑ: Η Περιφορά του Επιταφίου στο Α΄ Δημοτικό Κοιμητήριο (ΦΩΤΟ)

    Με θρησκευτική ευλάβεια και βαθιά κατάνυξη, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα...

    Ένα ακόμη σοκαριστικό τροχαίο: 31χρονη νεκρή – Το αυτοκίνητό της «καρφώθηκε» σε κολώνα (ΦΩΤΟ)

    Ένα ακόμη θανατηφόρο τροχαίο έρχεται να προστεθεί στη μακάβρια...