Ο Φρανσουά Μπαϊρού νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας

    Ημερομηνία:

    Ένα θρίλερ εξελίχθηκε το πρωί της Παρασκευής με την ανάδειξη νέου πρωθυπουργού στη Γαλλία, καθώς αν και αρχικά ο Εμανουέλ Μακρόν είχε ενημερώσει τον Φρανσουά Μπαϊρού πως δεν θα ήταν ο νέος πρωθυπουργός, τελικά μετά από μια περίπου δίωρη συνάντηση που είχαν, τα δεδομένα αντράπηκαν και ο πρόεδρος του MoDiem κλήθηκε να αναλάβει τη θέση που άφησ εκενή ο Μπαρνιέ. 

    Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Le Monde, ο Γάλλος πρόεδρος τηλεφώνησε νωρίς σήμερα το πρωί στον Φρανσουά Μπαϊρού για να του ανακοινώσει την απόφασή του. Ο Μπαϊρού πήγε «φορτωμένος» στο Ελιζέ λίγη ώρα αργότερα και συζήτησε σε έντονο ύφος με τον Μακρόν για περίπου μια ώρα και 45 λεπτά.

    Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους φέρεται να του πρότεινε τη θέση του «νούμερο δύο» στην κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Ρολάν Λεσούρ. Ο πρόεδρος του κόμματος MoDem αρνήθηκε και αντιπρότεινε το όνομα του Μπερνάρ Καζνέβ για το Ματινιόν, μια εναλλακτική που απορρίφθηκε από τον Μακρόν.

    Τελικά, λίγο μετά τη 1:30 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) το Ελιζέ ανακοίνωσε πως ανατέθηκε στον Μπαϊρού το καθήκον σχηματισμού νέας κυβέρνησης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    To «παιχνίδι» των εταιρειών κινητής με τις ανανεώσεις συμβολαίων

    Μπροστά σε ένα φαινόμενο που κρατάει τις ρίζες του...

    Διάσημη ηθοποιός με μελαχρινή καλλονή! Όλο το πικάντικο παρασκήνιο!

    Λένε πως κάθε χωρισμός είναι και μια νέα αρχή!...

    30 Ιανουαρίου 2015 Η αλυσίδα fast food Shake Shack κάνει...

    ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Riviera Tower: Ψήλωσε κι άλλο ο ουρανοξύστης – Αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση, 10 όροφοι απομένουν

    Ένα εντυπωσιακό έργο είναι έτοιμο να ολοκληρωθεί στο Ελληνικό, με...