Ο Γιώργος Αρμένης στην Πάτρα με το έργο “Χόρεψε με Πατέρα”

    Ημερομηνία:

    H θεατρική παράσταση «Χόρεψέ με πατέρα» της Κατερίνας Αντωνιάδου έρχεται στη Πάτρα και θα παιχθεί στο Θέατρο “Όροφως” στην Όθωνος-Αμαλίας 112, για δυο παραστάσεις στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2024.

    Λίγα λόγια για το έργο:

    Ένας πατέρας με άνοια και η υστερική κόρη του, προσπαθούν μάταια να επικοινωνήσουν. Ο καθένας μέσα από την δική του διαταραχή, πάλλεται μέσα του, αναζητώντας την προσωπική του λύτρωση.

    Η κόρη έχει αφιερωθεί ολοκληρωτικά στον πατέρα της. Τον επισκέπτεται καθημερινά, τον φροντίζει, έχει την απόλυτη ευθύνη του. Έχει παραμερίσει εντελώς την ζωή της. Αυτή η μέρα που εξελίσσεται, είναι και η μέρα έξαρσης του πατέρα. Δεν την αναγνωρίζει. Ο ίδιος, προσκολλημένος σε ένα σταματημένο ρολόι, περιορίζεται σε επαναλαμβανόμενα μοτίβα, αρνούμενος πεισματικά την αλήθεια. Αρνείται τα παιδιά του, αρνείται την δουλειά που υπηρέτησε, αρνείται την ανικανότητά του να αυτοεξυπηρετηθεί.

    Παρά τις υστερικές πιέσεις που δέχεται από την κόρη του, φαίνεται να υπεκφεύγει συνεχώς από την πραγματικότητα – ή τουλάχιστον έτσι σκέφτεται το μπερδεμένο μυαλό της κόρης.

    Μη μπορώντας κι αυτή να επικοινωνήσει με την νέα πραγματικότητα, χάνεται. Ανίκανη πλέον να διαχειριστεί και την προ πολλού, κατεστραμμένη σχέση με τον πατέρα της, αλλά κυρίως την σχέση της με τον εαυτό της, μπερδεύεται. Μπερδεύεται και κατηγορεί. Φτάνει στο σημείο να αμφισβητήσει την άνοια του πατέρα της, τρομοκρατώντας τον και φωνάζοντάς του “Δεν σε πιστεύω! Ένα παιχνίδι είναι αυτό που κάνεις”! Πάντα μέσα από την θέση του θύματος, προσκολλημένη στο παρελθόν της, το άμεσα εμπλεκόμενο με τον πατέρα της, το αναπολεί, πυροδοτώντας μνήμες άγριες και τον παρασέρνει σε έναν βίαιο χορό αισθήσεων και παραισθήσεων.

    Η επικοινωνία είναι ένα χαμένο παιχνίδι. Η κατανόηση και από τις δύο πλευρές ανύπαρκτη και το εγώ του κάθε ήρωα είναι τόσο μεγάλο, που δεν αφήνει περιθώρια να δούνε πέρα από τη μύτη τους. Η άνοια και η υστερία προχωρούν, ασφυκτικά δεμένες, με άρρωστα βήματα, που τα μισά τρεκλίζουν προς αριστερά και τα άλλα μισά προς τα δεξιά.

    Προορισμός δεν υπάρχει. Πάνε και οι δυο, όπου φυσάει ο άνεμος. Ένα απόγευμα. Μια παραληρηματική ημέρα, που η κάθε επόμενη μέρα, έπεται μιας άλλης, που τίποτα δεν αλλάζει.

    Πάντα μέσα από ένα χιούμορ, πάντα μέσα από ένα γέλιο, πάντα μέσα από έναν κλαυσίγελο, ένα απόγευμα, πατέρας και κόρη συναντιούνται και κοιτάζονται με βλέφαρα κλεισμένα.

    ICECAP

    ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ οι:

    Γιώργος Αρμένης & Κατερίνα Αντωνιάδου

    ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

    Κείμενο: Κατερίνα Αντωνιάδου

    Σκηνοθεσία: Γιώργος Αρμένης

    Πρωτότυπη Μουσική: Βασίλης Κονταξής

    Ενδυματολογία: Κωνσταντίνος Γιαννιώτης

    Σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Γιαννιώτης

    Φωτισμοί: Θοδωρής Γκόγκος

    Φωτογραφίες: Παντελής Κονσολάκης

    Τρέιλερ: Thanos Angelis

    Γραφιστική Επιμέλεια: Playwalk

    Διαχείριση Social Media: Γιάννης Βαλτινός.

    Τιμές εισιτηρίων:

    Γενική είσοδος: 15 ευρώ

    Μειωμένο: 13 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ)

    Προπώληση : ticketservices.gr και κρατήσεις στο 2611-810983.

    ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:00.

    Ο Γιώργος Αρμένης στην Πάτρα με το έργο "Χόρεψε με Πατέρα"
    Ο Γιώργος Αρμένης στην Πάτρα με το έργο "Χόρεψε με Πατέρα"
    Ο Γιώργος Αρμένης στην Πάτρα με το έργο "Χόρεψε με Πατέρα"
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κεραυνός χτύπησε 17χρονη ενώ σκρόλαρε στο TikTok – «Όλα πήραν φωτιά»

    Μια έφηβη περιέγραψε τη φρικτή στιγμή που την χτύπησε...

    ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ: 45.000 λιγότερα πρωτάκια τον Σεπτέμβριο

    Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια σιωπηλή κρίση που δεν περιορίζεται...

    Χριστίνα Αλεξοπούλου: Γιόρτασε τα γενέθλια της μητέρας της

    Τα γενέθλια της μητέρας της γιόρτασε όπως κάθε χρόνο...

    Xαλάνδρι: Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για το μαφιόζικο χτύπημα

    Οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας βρίσκονται στο επίκεντρο της...