Ο Κώστας Μάρκου για τον θάνατο του αγωνιστή Δημήτρη Κώη

    Ημερομηνία:

    Έφυγε πλήρης ημερών ο αγωνιστής της δημοκρατίας και της προόδου Δημήτρης Κώης.Νεαρός ΕΠΟΝΙΤΗΣ, αντιδικτατορικός αγωνιστής, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και συμπαραστάτης στους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια, αναφέρει στο μήνυμά του ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου.

    “Άνθρωπος με βαθειά και ανόθευτη προοδευτική στάση ζωής που τον οδήγησε στην άρνηση να παραστεί στη γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό μέγαρο όταν αυτή συνέπεσε με την επιβολή των μνημονίων από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

    Προσωπικά δεν είχα την τύχη να τον γνωρίσω.

    Θυμάμαι όμως καλά τον αείμνηστο πατέρα μου Βασίλη Μάρκου, δικηγόρο στα Καλάβρυτα, ως υπερασπιστή του εξαδέλφου του και θείου μου Δημήτρη Κόλλια καθώς και του Δημήτρη Κώη, και των άλλων αγωνιστών της αντιδικτατορικής οργάνωσης «ΔΕΚΑ» στους πρώτους μήνες της επτάχρονης δικτατορίας, να μου διηγείται  την κατάθεσή του στο Στρατοδικείο της Τρίπολης.

    Τον αποχαιρετώ σαν ένα συνεπή και αδιάκοπο αγωνιστή της Αριστεράς  και της Προόδου”.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νέος ΚΟΚ: Πόσο πάει το «πορτοκαλί» φανάρι;

    Η μόνη περίπτωση που επιτρέπεται η διέλευση, είναι όταν το όχημα βρίσκεται...

    Ο Έλληνας εφοπλιστής με τα εκατομμύρια κέρδη και την τρέλα του

    Ο εφοπλιστής και επιχειρηματίας Χάρης Βαφειάς κατάφερε μέσα στα τελευταία χρόνια...

    Η ΒΙΚΟΣ COLA στη φανέλα της μεγαλύτερης ομάδας μπάσκετ της Πάτρας! Μπράβο στην εταιρεία αναψυκτικών

    Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Cola η οποία πρωταγωνιστεί στον χώρο...

    Κρίση στο γάμο του εφοπλιστή Αλέξανδρου Σαρακάκη και της Ρενάτας Καρρά

    Eνα από τα πιο ωραία, ταιριαστά και μέχρι πρότινος...