Ο Μάρτιος που πέρασε ήταν ο δεύτερος θερμότερος παγκοσμίως από το 1979

    Ημερομηνία:

    Όπως αναφέρει το climatebook, ο Μάρτιος 2023 ήταν ιδιαίτερα θερμός για αρκετές περιοχές παγκοσμίως, καταρρίπτοντας εκατοντάδες ρεκόρ θερμοκρασίας.

    Καταγράφηκε ως ο 2ος θερμότερος Μάρτιος από το 1979 παγκοσμίως και ως ο 10ος θερμότερος στην Ευρώπη.

    Ειδικότερα, στην Ελλάδα η θερμοκρασία τον Μάρτιο του 2023 κυμάνθηκε κατά 1-2°C πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020, ενώ μειωμένες βροχοπτώσεις παρατηρήθηκαν στην Ανατολική και Βορειανατολική Ελλάδα.

    Η μέση θερμοκρασία του Μαρτίου 2023 στην Ευρώπη κυμάνθηκε κατά 0,85°C πάνω από τα επίπεδα της περιόδου 1991-2020, ενώ παγκοσμίως κατά 0,51°C πάνω από τα επίπεδα της περιόδου 1991-2020. Οι μεγαλύτερες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας έως +4°C με +6°C, καταγράφηκαν σε περιοχές της Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης καθώς και σε περιοχές της Νοτιοδυτικής Ρωσίας. Αρνητικές αποκλίσεις σημειώθηκαν μόνο σε περιοχές της Σκανδιναβικής Χερσονήσου.

    Επιπλέον, έντονη ξηρασία με απουσία βροχής καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα παρατηρήθηκε σε περιοχές της Δυτικής Ευρώπης, όπως στην Ισπανία καθώς και στα Βαλκάνια. Στον αντίποδα, αυξημένες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν σε Γαλλία και Αγγλία, όπου στην τελευταία καταγράφηκε ο πιο βροχερός Μάρτιος των τελευταίων 40 ετών.

    Αναλυτικότερα οι αποκλίσεις θερμοκρασίας σε Ευρώπη και παγκοσμίως εδώ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μητέρες στο Ιράν σηκώνουν στα χέρια τα παιδιά τους για να τα προσφέρουν ως μάρτυρες

    Την τελετή που διεξάγεται στην Τεχεράνη κάθε πρώτη Παρασκευή...

    Μεταναστευτικό: Με «συνταγή Εβρου» στο Λιβυκό – Σφραγίζεται ο δεύτερος διάδρομος των διακινητών προς την Κρήτη

    Σκληρή γραμμή στο Μεταναστευτικό με «συνταγή Εβρου», ώστε να μην παγιωθεί...

    ΠΑΤΡΑ: ΒΙΝΤΕΟ: Τούρτα έκπληξη για τα γενέθλια του Νίκου Οικονομόπουλου στο γήπεδο της Παναχαϊκής

    Τα γενέθλιά του είχε χθες ο Νίκος Οικονομόπουλος και...