Ο νέος Πάπας θέλει να επιστρέψει στο διαμέρισμα των 10 δωματίων που είχε απαρνηθεί ο Φραγκίσκος

    Ημερομηνία:

    Ο Πάπας Λέων ΙΔ’ φέρεται να επιθυμεί να επιστρέψει στο «παπικό διαμέρισμα», εντός του Βατικανού, στο οποίο δεν είχε θελήσει να διαμείνει ο προκάτοχός του, ο Πάπας Φραγκίσκος, αναφέρει ο Τύπος στην Ιταλία.

    Φλίγκος

    Σήμερα Κυριακή, μετά την πρωινή λειτουργία, ο Πάπας αποσφράγισε την είσοδο του διαμερίσματος παρουσία, μεταξύ άλλων, του πρωθυπουργού του Βατικανού Πιέτρο Παρολίν και του υπουργού εξωτερικών της Αγίας Έδρας, καρδινάλιου Ρίτσαρντ Γκάλαγκερ.
    Η είσοδός του είχε σφραγιστεί αμέσως μετά τον θάνατο του Αργεντινού ποντίφικα, όπως προβλέπει ο σχετικός κανονισμός της Αγίας Έδρας.

    ICECAP

    Συνολικά, το διαμέρισμα απαρτίζεται από 10 δωμάτια και τις ημέρες αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισαν να γίνονται διάφορα έργα για την επισκευή του ηλεκτρικού συστήματος, για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγρασίας και για το βάψιμο των τοίχων.

    Ο Πάπας Φραγκίσκος, ως γνωστόν, είχε επιλέξει να ζήσει, μαζί με πολλούς άλλους κληρικούς, στον ξενώνα της Αγίας Μάρθας, πάντα εντός του Βατικανού.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αστυνομικός στη ΓΑΔΑ αυτοπυροβολήθηκε με το όπλο του

    Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας (12/5/25) στη ΓΑΔΑ,...

    ΑΧΑΪΑ: Εθιμοτυπική συνάντηση του Δημάρχου Αιγιαλείας με τον Σωκράτη Φάμελλο

    Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ.Σωκράτη Φάμελλο υποδέχτηκε ο Δήμαρχος...

    Ο Γιώργος Πρίντεζης βάφτισε τη δεύτερη κόρη του στην Αίγινα

    Ο Γιώργος Πρίντεζης και η σύζυγός του, Στέλλα Κωστοπούλου βάφτισαν τη δεύτερη κόρη...