Ο Πάπας στην Αργεντινή το 2008

    Ημερομηνία:

    Άθεοι και χριστιανοί ορθόδοξοι παγκοσμίως, και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, μιλούν σήμερα για το έργο και τις θέσεις του Πάπα Φραγκίσκου, του επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και ανώτατου άρχοντα του ανεξάρτητου κράτους-πόλεως του Βατικανού (2013-2025).
    Ήταν ο πρώτος Πάπας από το Τάγμα των Ιησουιτών, ο πρώτος από την Αμερική και το Νότιο Ημισφαίριο, και ο πρώτος που γεννήθηκε ή μεγάλωσε εκτός Ευρώπης μετά τον Σύρο Πάπα Γρηγόριο ΙΙΙ του 8ου αιώνα.
    *ας μη θυμηθούμε σήμερα τον ακραία συντηρητικό Πάπα Βενέδικτο, but you get the point*
    Η ταυτότητα του επόμενου Πάπα θα γίνει γνωστή μόνο όταν ανυψωθεί λευκός καπνός από την Καπέλα Σιξτίνα — σε 15-20 μέρες από τώρα — σηματοδοτώντας μια επιτυχημένη εκλογή.
    Ενώ τεχνικά οποιοσδήποτε βαπτισμένος Καθολικός άνδρας είναι επιλέξιμος, ο Πάπας επιλέγεται από το Κολλέγιο των Καρδιναλίων από το 1378.
    Ο Πάπας Φραγκίσκος διόρισε 110 από τους σημερινούς 138 εκλέκτορες, καθιστώντας το κονκλάβιο πιο ποικιλόμορφο, με αυξημένη εκπροσώπηση από την Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική. Αυτή η αλλαγή θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν μη Ευρωπαίο Πάπα, πιθανώς από την Αφρική ή την Ασία, για πρώτη φορά εδώ και αιώνες.
    Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο ίδιος δεν εναπόθεσε την Ελπίδα — στην οποία αναφέρθηκε εχθές — στο thoughts and prayers.
    (φωτό Αργεντινή 2008)
    Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, τρένο και πλήθος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πέντε κόλπα που ανεβάζουν την «καλή» HDL χοληστερόλη

    Oι υψηλές τιμές της «κακής» χοληστερόλης (LDL) ανάβουν ένα σημαντικό καμπανάκι...

    Καυσόξυλα: Πού θα κυμανθούν φέτος οι τιμές

    Πεύκο: 100-110 ευρώ το κυβικό Δρυς: Aπό 130 ευρώ Πουρνάρι: Aπό...

    Οι πληγές που άφησε η χούντα στην οικονομία

    Επιβιώνει ακόμα στις μέρες μας η προπαγάνδα ότι η...

    ΠΑΤΡΑ: Επεσε “βόμβα” στον πεζόδρομο Μαιζώνος! ΔΕΙΤΕ ΤΑ “ΛΟΥΚΕΤΑ” – φωτο

    Τα ξενοίκιαστα του νέου πεζόδρομου Μαιζώνος! Περπατώντας στον πεζόδρομο της...