flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

Ο Πελετίδης παίρνει “μπόνους” από τους χιλιάδες καρναβαλιστές; Θα “βουλιάξει” η Πάτρα… και θα “ανέβει” ο Δήμαρχος; ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ο Πελετίδης φαίνεται πως κερδίζει το πρώτο στοίχημα ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου και το οποίο δεν είναι άλλο… από το Καρναβάλι. Ο covid 19 και ο τρίχρονος αποκλεισμός από μεγάλες καρναβαλικές εκδηλώσεις έχει ανοίξει τόσο πολύ την «καρναβαλική όρεξη» Πατρινών και επισκεπτών που φέτος αναμένεται να σπάσουν όλα τα ρεκόρ προσελεύσεων!  Το ενδιαφέρον για το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού, δεν έχει τέλος και όλες οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος του μήνα, σε ότι αφορά τα ξενοδοχεία της Πάτρας, δεν θα υπάρχει δωμάτιο. Η πληρότητα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ξενοδόχων, είναι ήδη πάνω από το 90% και θα φτάσει το 100%. Οι κρατήσεις που γίνονται προέρχονται κυρίως από την Αθήνα, αλλά και από άλλα μέρη της χώρας όπως για παράδειγμα την Θεσσαλονίκη η οποία… αφήνει την Ξάνθη και έρχεται Πάτρα! Μέχρι και από το εξωτερικό υπάρχει ενδιαφέρον. Εκτός όμως από τις μεμονωμένες κρατήσεις υπάρχουν και οι ομαδικές που έχουν να κάνουν με μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία που διοργανώνουν εκδρομές για την πρωτεύουσα του καρναβαλιού! «Είναι γεγονός ότι το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και έχει ξεκινήσει φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά» τονίζει ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Αχαΐας, Δημήτρης Διαμαντόπουλος. «Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ακριβές ποσοστό σε πληρότητα, όμως είναι σίγουρο ότι το ποσοστό αυτής, θα είναι αρκετά μεγάλο το τελευταίο τριήμερο» καταλήγει.

 

Είναι προφανές ότι θα «βουλιάξει» η Πάτρα με ότι συνεπάγεται για τους τζίρους των καταστημάτων και την θετική διάθεση που θα αποκτήσει η πόλη. Η πολυκοσμία θα ικανοποιήσει τους Πατρινούς και αυτό είναι κάτι που «επικοινωνιακά» χρεώνεται η δημοτική αρχή. Και μπορεί η αντιπολίτευση να προσπάθησε να «βάλλει» κατά των εκδηλώσεων που ετοιμάζει ο Δήμος, αλλά αυτό μάλλον σαν… κομφετί πέφτει στα… κεφάλια των Πατρινών! Αν όντως επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις και φέτος πραγματοποιηθεί ένα εντυπωσιακό καρναβάλι, ο κατά την αντιπολίτευση «εχθρός του Καρναβαλιού» Πελετίδης θα αναδειχθεί σε «βασιλιά» του! Και μάλιστα βασιλιά που δεν θα «καεί» τη νύχτα της Κυριακής της Αποκριάς!

 

Φέτος ο Δήμος έχει ετοιμάσει πληθώρα εκδηλώσεων ενώ και τα άρματα αναμένεται να είναι εντυπωσιακά. Η δημοτική αρχή δίνει ιδιαίτερο βάρος στο Καρναβάλι γνωρίζοντας καλά πως αν πετύχει το σχέδιό της τότε θα έχει ήδη κάνει ένα πολύ μεγάλο πολιτικό άλμα και μάλιστα στην αρχή της προεκλογικής περιόδου ενόψει του Οκτωβρίου 2023. Και η αντιπολίτευση μπορεί να περιμένει με το «δίκανο στη γωνία» αλλά μάλλον όπως δείχνουν τα πράγματα θα πρέπει να έρθουν… τα πάνω κάτω για να μην κερδηθεί το καρναβαλικό στοίχημα του Κώστα Πελετίδης και της Προέδρου του Κρναβαλικού Οργανισμού Ηρας Κουρή.

 

 

Οι τιμές στα ξενοδοχεία

Σε ότι αφορά τις τιμές, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των ξενοδόχων Δημήτρη Διαμαντόπουλο, αναμένεται να κυμαίνονται στο ίδιο επίπεδο του 2019, με τη διαφορά ότι θα υπάρχουν κάποιες αυξήσεις εξαιτίας των ανατιμήσεων, της ενέργειας και του κύματος ακρίβειας που υπάρχει πλέον στην καθημερινότητα μας.

Για ένα δίκλινο στην Πάτρα η τιμή για το τελευταίο Σαββατοκύριακο ξεκινάει από τα 100 ευρώ και φτάνει έως τα 180 με 200 ευρώ, ανάλογα με τις υπηρεσίες που προσφέρει το κάθε ξενοδοχειακό κατάλυμα. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον υπάρχει για διανυκτέρευση το βράδυ του Σαββάτου με την Κυριακή και ύστερα για το βράδυ της Κυριακής με την Καθαρά Δευτέρα, ενώ στο 100% της πληρότητας αναμένεται να φτάσει και το βράδυ της Παρασκευής για Σάββατο. Ενδιαφέρον όμως υπάρχει και για τα Airbnb διαμερίσματα που και αυτά… έχουν την τιμητική τους. Πατρινοί «ξεκλειδώνουν» τα… κλειστά και ανοίκιαστα σπίτια τους και τα προσφέρουν ήδη στην γνωστή πλατφόρμα! Οι τιμές είναι… ανάλογες με αυτές των ξενοδοχείων, αλλά εδώ πλέον μιλάμε για διαμερίσματα και όχι για δωμάτια! Που σημαίνει ότι μία παρέα ακόμη και δέκα ατόμων… άνετα μένει σε ένα τριάρι που νοικιάζεται μέσω airrbnb.

 

To KTΕΛ

Αυξημένη κίνηση προβλέπεται και στο ΚΤΕΛ. Φέτος θα επανέλθει το «κάθε 5 λεπτά και ένα λεωφορείο από Αθήνα», ενώ δεν αποκλείεται το απόγευμα της Παρασκευής να γίνονται αναχωρήσεις από «Κηφισσό» ακόμη και κάθε δύο λεπτά!

 

Εκδρομή… στα 22 ευρώ!

Χαρακτηριστικό της κίνησης που αναμένεται είναι ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία της Αθήνας έχουν ήδη οργανώσει εκδρομές για την Πάτρα (ακόμη και ημερήσιες) σε πραγματικά εξευτελιστικές τιμές. Μόνο 22 ευρώ το άτομο για την Κυριακή της Αποκριάς (χωρίς διαμονή). Φυσικά αυτοί οι επισκέπτες θα γευματίσουν και θα ψωνίσουν στην Πάτρα. Υπάρχουν όμως πολλά πρακτορεία που διαφημίζουν 4ήμερες εκδρομές ως εξής:

Το Καρναβάλι της Πάτρας είναι το μεγαλύτερο γεγονός του είδους του στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Αυτό το καρναβάλι είναι καθαρά ιταλικής προέλευσης και δεν έχει καμία σχέση με τα παγανιστικά καρναβαλικά έθιμα της υπόλοιπης χώρας.

Το Καρναβάλι ξεκίνησε πριν από περίπου 180 χρόνια και πιστεύεται ότι έχει αποκτήσει μια μεγάλη φήμη χάρη στους χορούς μεταμφίεσης που  στα αρχοντικά της τοπικής μπουρζουαζίας.

Highlights:

Η νυχτερινή παρέλαση με τα πόδια (Νυχτερινή Ποδαράτη) με μια ένθερμη συμμετοχή ανθρώπων, χρωμάτων και κεφιού που συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια θεαματική σκηνή.

Η μεγάλη παρέλαση των μεταμφιεσμένων ομάδων και αρμάτων πραγματοποιείται το μεσημέρι της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς και καταλήγει στην τελετουργική καύση της μορφής του βασιλιά Καρνάβαλου στο λιμάνι της Πάτρας.

Καθαρά Δευτέρα – Η πρώτη μέρα της Μεγάλης Σαρακοστής, που συνήθως γιορτάζεται υπαίθρια, πετάμε χαρταετούς και κάνουμε πικνίκ με νόστιμο φαγητό.

 

 

Ο καιρός!

Σύμφωνα με τις μακροπρόθεσμες προβλέψεις καιρού (πίνακας δίπλα) στην Πάτρα την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου και την Καθαρά Δευτέρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Αν δεν συμβεί κάτι μη προβλέψιμο, δεν θα βρέχει, ενώ όπως είναι γνωστό η μέση τιμή θερμοκρασίας τον μήνα Φεβρουάριο προβλέπεται κατά 6 βαθμούς μεγαλύτερη σε σχέση με την αντίστοιχη του 2022.

 

 

Μοντάζ φωτό: Εφημερίδα Πολιτεία