Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ονομάζει τον Λι Τσιανγκ επόμενο πρωθυπουργό

    Ημερομηνία:

    Ο Kινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ονόμασε σήμερα τον Λι Τσιανγκ, 63 ετών, επόμενο πρωθυπουργό της Κίνας, κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων εργασιών του Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου, του κινεζικού κοινοβουλίου, που σημαίνει ότι ο πιστός του σύμμαχος θα αναλάβει κυρίως τη διαχείριση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

    Φλίγκος

    Ο Λι Τσιανγκ, έμπιστος του προέδρου Σι Τζινπίνγκ, εξελέγη σήμερα νέος πρωθυπουργός της Κίνας. Ο 63χρονος πρώην επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας στη Σαγκάη —τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας—, θα διαδεχθεί τον Λι Κετσιάνγκ, που αποσύρεται έπειτα από δυο πενταετείς θητείες μετά την αποπεράτωση των ετήσιων εργασιών του Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου, του κινεζικού κοινοβουλίου, μεθαύριο Δευτέρα.

    Ο πιστός σύμμαχος του προέδρου θα αναλάβει πρωτίστως τη διαχείριση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

    ICECAP

    Η εικόνα του είχε υποστεί πλήγμα πέρυσι την άνοιξη, εξαιτίας της χαοτικής διαχείρισης του lockdown στη Σαγκάη. Έγινε μολαταύτα ξεκάθαρο πως όδευε να γίνει νέος πρωθυπουργός της Κίνας ήδη από τον Οκτώβριο, όταν το όνομά του ανακοινώθηκε δεύτερο στη σύνθεση της Διαρκούς Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΚ στο 20ό συνέδριό του.

    Ο Λι Τσιανγκ ήταν προσωπάρχης του Σι Τζινπίνγκ από το 2004 ως το 2007, όταν ο σημερινός αρχηγός του κράτους ήταν ακόμη γραμματέας της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΚ στην επαρχία Τζετζιάνγκ (ανατολικά).

    Ο Σι Τζινπίνγκ τοποθετεί ανθρώπους του σε θέσεις-κλειδιά εν μέσω του σημαντικότερου ανασχηματισμού του κυβερνητικού, του κρατικού και του κομματικού μηχανισμού σε μια δεκαετία. Ο γενικός γραμματέας του κόμματος, επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής και αρχηγός του κράτους εδραιώνει περαιτέρω την εξουσία του, αφού εξελέγη για τρίτη θητεία στην προεδρία, κάτι άνευ προηγουμένου, την Παρασκευή, ενώ αποσύρονται από το προσκήνιο πολιτικοί που θεωρείτο πως επιδίωκαν μεταρρυθμίσεις.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κοινωνικός τουρισμός: Μέχρι Πέμπτη οι αιτήσεις για 300.000 vouchers της ΔΥΠΑ

    Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο «Πρόγραμμα Κοινωνικού...

    ΠΑΤΡΑ – ΑΙΓΙΟ: Εκρυβαν ηρωίνη… σε συσκευασία κακάο

    Η έντονη κινητικότητα σε σπίτι επί της οδού Ρήγα...

    ΠΑΤΡΑ: Ο κηδεμόνας χτυπούσε 15χρονη με καλώδιο και μπουνιές! Δράμα σε σπίτι

    Μία ιδιαιτέρως σοβαρή υπόθεση κλήθηκε να χειριστεί το Γραφείο...

    Ο «Τσάρος» κρατάει κλειστά τα χαρτιά του

    Ολα μοιάζουν έτοιμα για τις συνομιλίες ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία που...