Ο Τραμπ ονομάζει τον φίλο και σύμβουλό του Τόμας Μπάρακ επόμενο πρεσβευτή στην Τουρκία

    Ημερομηνία:

    Ο Aμερικανός εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ονόμασε χθες Τρίτη τον Τόμας Μπάρακ —παλιό προσωπικό του φίλο, «άτυπο σύμβουλο» της εκστρατείας του το 2016, στέλεχος εταιρείας επενδύσεων και διαχείρισης περιουσίας— επόμενο πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Τουρκία.

    Ο Μπάρακ είχε ονομαστεί επικεφαλής της επιτροπής οργάνωσης της τελετής ορκωμοσίας του 45ου προέδρου των ΗΠΑ. Από τον Ιανουάριο του 2017, υπήρξε σύμβουλος κυβερνητικών αξιωματούχων για την αμερικανική πολιτική στη Μέση Ανατολή.

    Του ασκήθηκε ποινική δίωξη το 2021 για αδήλωτο lobbying, ή αλλιώς εκπροσώπηση ειδικών συμφερόντων, επ’ ωφελεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Απαλλάχθηκε το 2022.

    Οι επιλογές του εκάστοτε Aμερικανού προέδρου για τα πόστα των πρεσβευτών γενικά υπόκεινται στην έγκριση της Γερουσίας, που πάντως όταν ορκιστεί και αναλάβει ο Τραμπ θα ελέγχεται πλέον από τους Ρεπουμπλικάνους.

    Ο Τομ Μπάρακ είναι «πεπειραμένη φωνή λογικής» και «χαίρει σεβασμού», ανέφερε ο Τραμπ μέσω Truth Social ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να του αναθέσει το πόστο.

    Ο Ρεπουμπλικάνος έχει ήδη κατανείμει σε ανθρώπους του κύκλου ή/και της οικογένειάς του θέσεις ευθύνης στην υπό σχηματισμό κυβέρνησή του. Ο Τσαρλς Κούσνερ, ο πατέρας του γαμπρού του Τζάρεντ Κούσνερ, που είχε φυλακιστεί στο παρελθόν για απάτη, αλλά έλαβε χάρη από τον Τραμπ, ονομάστηκε έτσι επόμενος πρεσβευτής στη Γαλλία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Που ετοιμάζει ο Δήμος λαϊκό γλέντι με σαρακοστιανά, την Καθαρά Δευτέρα

    Καθαρή Δευτέρα στην Πάτρα με χαρταετούς, χορούς, μουσική τραγούδι...

    Καρυστιανού: Κανείς δεν θα ακουμπήσει τον τάφο των παιδιών

    Η Μαρία Καρυστιανού στρέφεται κατά του Αρείου Πάγου στη νεότερη ανάρτησή...

    Πόσο υγιεινές είναι τελικά οι μπανάνες και τι πρέπει να γνωρίζουμε για τη ζάχαρη που περιέχουν

    Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τρόφιμα που καταναλώνεται...

    Ελένη Αντωνίου: Στην κορυφή της ευρωπαϊκής διαιτησίας

    Η Ελένη Αντωνίου, από την ΕΠΣ Αχαΐας, δεν είναι απλώς...