Οι 6 ταβέρνες που ξεχώρισε το olivemagazine.gr σε Πάτρα, Αίγιο και Ναύπακτο

    Ημερομηνία:

    Η γραφική Ναύπακτος του νομού Αιτωλοακαρνανίας, η πολυπληθής και γεμάτη ζωή Πάτρα και το παραθαλάσσιο Αίγιο προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για ταξίδια, ξεκούραση και καλό φαγητό με θέα τον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό Κόλπο. Εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς 6 επιλεγμένες ταβέρνες για ψαρομεζέδες, μαγειρευτά φαγητά αλλά και πιάτα της ώρας και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω.

    Ψαροταβέρνα Μαζαράκης
    Είδος: ψαροταβέρνα

    Remaining Time-0:00
    Fullscreen
    Mute

    Ιστορία: O Ανδρέας Μαζαράκης ήταν ψαράς και το 1948 αποφάσισε να κάνει μια ταβέρνα πάνω στη θάλασσα για να διοχετεύει τις ψαριές του. Τον βοήθησε η οικογένειά του κι έτσι άνοιξε την εν λόγω ταβέρνα με το πολύ όμορφο και ατμοσφαιρικό μπαλκόνι. Πλέον έχει περάσει στα χέρια της τρίτης γενιάς, η οποία συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση.

    Σερβίρει: Θα βρείτε κυρίως ψάρια και θαλασσινά, τα οποία έρχονται ολόφρεσκα κυρίως από το καΐκι της οικογένειας. Εκτός από όλα τα κλασικά, ψάρια ημέρας, ουζομεζέδες, όστρακα, αστακομακαρονάδες, θα βρείτε ακόμα και κάποιες προτάσεις σε κρέατα που γίνονται στα κάρβουνα. Γ.Π.

    Τιμή: €€
    Παλαιά Ε.Ο. Κορίνθου -Πατρών 24, Λαμπίρι, Αίγιο, τηλ. 26910 31270

    Captain Del Mare
    Είδος: ταβέρνα ψαροφαγίας

    Ιστορία: Τα αδέρφια Γιώργος και Χρήστος Παγανιάς διαλέγουν τα πιο φρέσκα ψάρια και μερικά φαγητά της ώρας. Τους θερινούς μήνες στην ταράτσα τους μπορείτε να απολαύσετε τα πιο ρομαντικά ηλιοβασιλέματα, θαλασσινά, τηγανητά και λίγες επιλογές από κρεατικά.

    Σερβίρει: Εδώ θα βρείτε όλα τα καλούδια της θάλασσας που φτάνουν φρέσκα καθημερινά. Αυτά που σας προτείνουμε από τον κατάλογο είναι το στειράδι και το πετάλι με μοναδική τεχνική ψησίματος, τα καλαμαράκια που μπαίνουν σε κουρκούτι και τηγανίζονται ιδανικά και τις φρέσκιες γαρίδες. Λ.Τ.

    Τιμή: €€
    Κρυονέρι, Επαρχιακή Οδόσ Κρυονερίου – Γέφυρας Ευήνου, Ναύπακτος, τηλ. 26310 41162

    O Λαβύρινθος
    Είδος: ταβέρνα

    Ιστορία: Γνωστή και ως η ταβέρνα του Αντύπα, έχει ταΐσει πολύ κόσμο από το 1935, όταν και ξεκίνησε να λειτουργεί. Τότε ήταν παλιό διώροφο κρασοπουλειό, που το 1978 μεταμορφώθηκε σε οινομαγειρείο-ταβέρνα παραμένοντας αγαπημένο στέκι των Πατρινών. Μικρό, με σάλα όμορφη και επάνω όροφο για όσους θέλουν να απολαύσουν τα καλομαγειρεμένα πιάτα του… αφ’ υψηλού. Αυλή ήσυχη και δροσερή μόλις ζεστάνει ο καιρός.

    Σερβίρει: Απλό πεντανόστιμο σπιτικό φαγητό χωρίς φιοριτούρες. Ωραία ποικιλία από καλοφτιαγμένα ορεκτικά και τυριά παίζουν στη μέση μέχρι να καταφτάσουν στο τραπέζι λαδερά εποχής, ζουμερά ψητά της ώρας και φυσικά τα εξαίσια μαγειρευτά του που δεν πρέπει να προσπεράσετε, όπως λαχανοντολμάδες αυγολέμονο, γαρδουμπάκια, μοσχάρι με σος τεντούρας, κατσικάκι λαδορίγανη, κουνέλι στιφάδο ή μπακαλιάρο σκορδαλιά. Για όλα αυτά πρέπει να κλείσετε οπωσδήποτε τραπέζι. Δ.Δ.

    Τιμή: €-€€
    Πουκεβίλ 44, Πάτρα, τηλ. 2610 226436

    Οι 6 ταβέρνες που ξεχώρισε το olivemagazine.gr σε Πάτρα, Αίγιο και Ναύπακτο

    Η Παλιά Αγορά του Αιγίου
    Είδος: ταβέρνα

    Ιστορία: Για τους ντόπιους είναι το μαγέρικο της Ελένης Κούγια-Τσαγκρή, που από το 1954 ανήκε στον πεθερό της. Μέχρι το 1990 λειτουργούσε ως μπακάλικο, στη συνέχεια μετατράπηκε σε καφενείο και από το 2004, όταν και το ανέλαβε η κυρία Ελένη με τα παιδιά της, Μάριο και Ανδρέα, έγινε ταβέρνα, η οποία λειτουργεί μόνο τα μεσημέρια, εκτός Κυριακής.

    Σερβίρει: Οι μερίδες εδώ είναι πληθωρικές και όλα ετοιμάζονται από την κυρία Ελένη καθημερινά. Θα βρείτε κοτόπουλο με χυλοπίτες, μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες, χοιρινό με σκόρδο και μυρωδικά, σαρδέλες σε αμπελόφυλλα κ.ά. Βέβαια δεν γίνεται να μη δοκιμάσετε το εμβληματικό τοπικό φαγητό, μπακαλιάρο με κορινθιακές σταφίδες. Γ.Π.

    Τιμή: €
    Αγ. Ανδρέα 7, Αίγιο, τηλ. 26910 61438

    Καραδήμας
    Είδος: χασαποταβέρνα

    Ιστορία: Σε απόσταση μόλις 4 χλμ. από την πόλη της Ναυπάκτου, ο Καραδήμας είναι το απόλυτο κρεατοφαγικό στέκι της περιοχής, με εξαιρετικά κρέατα και σούβλες δικής τους εκτροφής. Εδώ θα φάτε εξαιρετικά σε χαμηλές τιμές με άψογη εξυπηρέτηση. Σαββατοκύριακο κάντε κράτηση οπωσδήποτε.

    Σερβίρει: Από τον κατάλογό του ξεχωρίζουν οι μπριζόλες γίγας, τα ζουμερά παϊδάκια, το φανταστικό κοκορέτσι και το εξαίσιο κοντοσούβλι. Μην ξεχάσετε στην παραγγελία και την πίτα της ημέρας. Αν πετύχετε κολοκυθόπιτα, είστε τυχεροί. Λ.Τ.

    Τιμή: €
    Αγ. Πολύκαρπος, Επαρχιακή Οδός Μοναστηρακίου – Μαλάματα 55, Ναύπακτος, τηλ. 26340 71406

    Ηλιόπουλος
    Είδος: ψαροταβέρνα

    Ιστορία: Στο όμορφο και γραφικό χωριό μοναστηράκι αυτή η ιστορική ψαροταβέρνα είναι μονόδρομος. Με απίστευτη θέα στη θάλασσα, κάτω από τον ίσκιο της μουριάς, η δεύτερη γενιά Ηλιόπουλου έχουν πάει το μαγαζί σε άλλο γαστρονομικό επίπεδο.

    Σερβίρει: Εξαιρετικές ωμές παρασκευές, ζουμερά τηγανητά ψαράκια και μερακλίδικη σχάρα. Τα ψάρια και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι εποχιακά. Η καλά ενημερωμένη κάβα κρασιών θα σας κατακτήσει. Λ.Τ.

    Τιμή: €€
    Μοναστηράκι, Επαρχιακή Οδός Μοναστηρακίου -Μαλάματα, Ναύπακτος, τηλ. 26340 52111

    Τα κείμενα υπογράφουν: Δώρα Δημήτρουλα, Γιώργος Πίτας, Λευτέρης Τρίγκας, 

    Σημείωση: €: -20€/ €€: -35€/ €€€: 35+€

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι γιατροί που εφημερεύουν το Σαββατοκύριακο 30 Νοεμβρίου – 1η Δεκεμβρίου

    30  Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου 2024 ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ: Κουρή Αναστασία Αγ. Νικολάου 41-43,...

    Αυτή η πόλη στέφθηκε Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων για φέτος

    Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και οι περισσότεροι ήδη κάνουν...

    Αμαλιάδα: Οι γονείς του Παναγιώτη είχαν κατηγορηθεί για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο

    Το θρίλερ της υπόθεσης της Αμαλιάδας με τους θανάτους...

    Ο Αντώνης Ποταμίτης και η ομάδα του συνδυασμού «ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ με όραμα» σε επιχειρήσεις της Αιγιάλειας (ΦΩΤΟ)

    Σε παραγωγικές επιχειρήσεις της Αιγιάλειας βρέθηκε ο Υποψήφιος Πρόεδρος...
    Best Shop