«Οι γυναίκες θα πρέπει να κολυμπούν γυμνόστηθες στις πισίνες». Ποιος το λέει αυτό;

    Ημερομηνία:

    Οργάνωση στην Καταλονία διοργανώνει καμπάνια με την οποία υποστηρίζει ότι οι γυναίκες πρέπει να κολυμπούν τόπλες στις πισίνες, γιατί με αυτό τον τρόπο θα καταπολεμηθεί η σεξουαλικοποίηση του γυναικείου σώματος.

    Σύμφωνα με την telegraph.co.uk, το Τμήμα Ισότητας και Φεμινισμού της Καταλονίας βασίστηκε στην καμπάνια του ισπανικού κράτους, που καλεί plus size γυναίκες και μεγαλύτερες σε ηλικία να πηγαίνουν στην παραλία, αποφάσισε να υλοποιήσει την δική του ιδέα.
    Μάλιστα, αφορμή στάθηκε η μήνυση που κατέθεσαν δύο γυναίκες, γιατί τις απομάκρυναν από πισίνα, εξαιτίας της απουσίας στηθόδεσμου.

    Έτσι, η οργάνωση δημοσιοποίησε ένα βίντεο στα social media, όπου δείχνει το ακάλυπτο στήθος ενός άντρα και γράφει «αυτή η θηλή επιτρέπεται». Στη συνέχεια παρουσιάζει στο στήθος μιας γυναίκας που καλύπτεται από ένα γυναικείο χέρι και η λεζάντα αναφέρει πως «αυτή η θηλή όμως απαγορεύεται».

    Έπειτα, το μήνυμα που ακολουθεί αναφέρει τα εξής: «Η σεξουαλικοποίηση των γυναικών ξεκινάει όταν είναι νέες και μας συνοδεύει σε όλη μας τη ζωή. Το ότι πρέπει να καλύπτουμε το στήθος μας σε ορισμένους χώρους είναι απόδειξη».

    Παράλληλα, αναφέρει πως «θέλαμε να προσπαθήσουμε να καταπολεμήσουμε τις διακρίσεις που υφίστανται μερικές φορές οι γυναίκες όταν μένουν γυμνόστηθες σε ορισμένα μέρη όπως οι πισίνες. Οι γυναίκες πρέπει να έχουν το δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης με το σώμα τους».
    «Οι διακρίσεις αυτές οφείλονται στην σεξουαλικοποίηση του γυναικείου σώματος και ξεκινούν από νεαρή ηλικία, όταν τα κορίτσια φορούν μπικίνι. Ελπίζουμε ότι αυτή η εκστρατεία θα το αντιστρέψει αυτό», καταλήγει το μήνυμα που αναφέρεται στο βίντεο.

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Γιορτινή βραδιά από την ΕΛ.Ε.Α.ΝΑ – φωτο

    Με εξαιρετική επιτυχία και σε ένα κλίμα άκρως γιορτινό...

    «Πρώην σύντροφός μου, μου είπε να πάω σε ξενοδοχείο με έναν επιχειρηματία για 50.000 ευρώ»

    Η Δήμητρα Αλεξανδράκη καλεσμένη της διαδικτυακής εκπομπής του Fipster έκανε αποκαλύψεις. Αποκάλυψε...

    Πατρών – Πύργου: Οι ρομά στα Βραχνέϊκα και την Δυτική Αχαϊα… πήραν 17 εκατ. ευρώ για να φύγουν – Δημοσίευμα της “Καθημερινής”

    Τουλάχιστον 57% περισσότερο κόστισε η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρας...

    Μαρτίκας για Παντελίδη: «Σε μια βίλα παράνομου τζόγου τον πότισαν και έχασε όλα τα λεφτά του σε στημένο παιχνίδι»

    Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο Σπύρος Μαρτίκας στην...