Οι Μεξικανοί απαντούν στον Τραμπ μετονομάζοντας τον Americano σε… Mexicano

    Ημερομηνία:

    Εάν τύχει και βρεθείτε σε κάποια καφετέρια του Μεξικού και θελήσετε να πιείτε έναν Americano, θυμηθείτε να τον ζητήσετε ως Mexicano.

    Η μετονομασία του καφέ Americano —ενός εσπρέσο με προσθήκη ζεστού νερού—  αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση στο Μεξικό, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων της χώρας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του CNN, αυτή η μετονομασία θεωρείται ως μια διακριτική πράξη αντίστασης απέναντι σε μη αρεστές πολιτικές της αμερικανικής κυβέρνησης.

    Και πολλοί από όσους υποστηρίζουν αυτή τη μετονομασία εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την καταστολή της μετανάστευσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και για την ποινικοποίηση των μεταναστών χωρίς χαρτιά.

    Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε το CNN, η Scarlett Lindeman, ιδιοκτήτρια του Café Cicatriz, εκφράζει τη στήριξή της στην αλλαγή, δηλώνοντας ότι αν το προσωπικό της θέλει να μετονομάσει τον Americano σε Mexicano, είναι ελεύθερο να το κάνει, επειδή «οι λέξεις έχουν πραγματικά δύναμη».

    Φλίγκος

    Americano σε Canadiano

    Προηγουμένως, σε μια παρόμοια κίνηση, τα καφέ του Καναδά μετονόμασαν τον παραδοσιακό Americano σε Canadiano, αλλά για εντελώς διαφορετικό λόγο.

    Η τάση ξεκίνησε από το καφέ και το καφεκοπτείο Kicking Horse Coffee, που εδρεύει στη Βρετανική Κολούμπια, ως μια παιχνιδιάρικη αναφορά στο εθνικό branding. Ωστόσο, αργότερα προκάλεσε αντιπαράθεση γύρω από την ταυτότητα του φαγητού, τις ρίζες και τον πολιτισμό, με αποτέλεσμα το Kicking Horse Coffee να διαγράψει την ανάρτηση.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Disney πάει Αμπου Ντάμπι – Νέο θεματικό πάρκο στα ΗΑΕ

    Στο Αμπου Ντάμπι θα κατασκευαστεί το έβδομο θεματικό πάρκο...

    Ερχονται τα «φορολογικά ΚΕΠ»

    Την εμπειρία της φορολογικής εξυπηρέτησης φιλοδοξεί να αλλάξει ριζικά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ),...

    ΠΑΤΡΑ: Λες και έχει πέσει “βόμβα” στα καταστήματα εστίασης – ΗΧΗΤΙΚΟ

    Τα καταστήματα εστίασης και οι επαγγελματίες του κλάδου ετοιμάζονται...

    Οδικά έργα σε Λευκάδα και Αγρίνιο: Σε φάση ολοκλήρωσης οι κρίσιμες συνδέσεις

    Μετά από παύση εργασιών σχεδόν δύο μηνών, επανεκκινούν τις επόμενες...