Οι πρώτες εκτιμήσεις για την ερχόμενη τουριστική σεζόν σε Δυτική Αχαΐα και Ηλεία

Ημερομηνία:

Σε στασιμότητα βρίσκονται οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Δυτικής Αχαΐας και της Ηλείας εν όψει της τουριστικής σεζόν του καλοκαιριού του 2025. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Αχαΐας, Δημήτρης Διαμαντόπουλος, εδώ και ένα μήνα σχεδόν δεν φαίνεται να υπάρχει νέο ενδιαφέρον.

Η στασιμότητα αυτή, σύμφωνα με τον όσα αναφέρει, δεν έχει να κάνει μόνο με την περιοχή μας, αλλά αποτελεί μια πανελλήνια διαπίστωση και σχετίζεται ασφαλώς με την αβεβαιότητα που έχουν φέρει σε όλη την διεθνή αγορά οι δασμοί του Ντόναλτ Τραμπ. «Υπάρχει ένας εμπορικός πόλεμος όπως φαίνεται και αυτό είναι λογικό να επηρεάζει και τον τουρισμό» τόνισε. «Ωστόσο, αισιοδοξούμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα στη συνέχεια».

Σε ότι αφορά τις τουριστικές αγορές που προτιμούν την περιοχή μας αναμένεται να επηρεαστούν από την νέα κατάσταση που διαμορφώνεται η Ρουμανία και η Σλοβενία, χώρες που έχουν αυτοκινητοβιομηχανίες, άρα ανθρώπους που είναι αρκετά πιθανό να χάσουν την δουλειά τους.

Όμως από την άλλη οι αγορές της Γερμανίας και της Κεντρικής Ευρώπης (δηλαδή για την περιοχή μας η Πολωνία σε πρώτη φάση και σε δεύτερη η Τσεχία) εκτιμάται ότι θα πάνε καλά. Εκτός της τουριστικής αγοράς παραμένουν φυσικά οι Ρώσοι, οι Λευκορώσοι, αλλά και οι Ουκρανοί. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα εποχικά ξενοδοχεία στην περιοχή μας θα ανοίξουν στα μέση με τέλη Μαΐου.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Στα σχοινιά η Βίσση: «Παγώνει» εμφανίσεις, διώχνει συνεργάτες μετά τη ρήξη με Καρβέλα

Ανατροπές στα επαγγελματικά της Άννας Βίσση, την ώρα που...

«Καρφιά» από την πρώην σύζυγο του Βασίλη Μπισμπίκη: «Η αξιοπρέπεια δεν έχει τιμή»

Ηδημόσια αντιπαράθεση ανάμεσα στην Άννα Βίσση και τον Νίκο...

Σαν τον σκύλο με τη… Γάκα – Ο Dr Ilias δηλώνει ότι δεν γνώριζε για την πλασμαφαίρεση

Μεγάλες ανατροπές, που αλλάζουν τα έως τώρα δεδομένα, σημειώνονται...

Ζεντάγια: Σάλος για τον τρόπο που χαιρέτησε την Μπριζίτ Μακρόν

Μια ολιγόλεπτη συνάντηση της Ζεντάγια με την Μπριζίτ Μακρόν...