flamis.gr

Οι star chefs μετακομίζουν στην Πελοπόννησο! Ποιοι μαγειρεύουν φέτος σε Dexamenes, Costa Navarino κ.α.

«Ανεβασμένος» ο γαστρονομικός χάρτης της Πελοποννήσου καθώς διάσημοι chefs κατεβαίνουν και στα μέρη μας, δίχως να περιορίζουν τις αποβάσεις τους στα νησιά. Eτοιμαστείτε για πιάτα – έργα τέχνης δίχως να περιμένετε το πλοίο ή να οδηγήσετε μακριά. Σύμφωνα με το «Αθηνόραμα»:  Η περιήγηση ξεκινά από την Costa Navarino. Ο Γιάννης Παρίκος εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το εμβληματικό resort complex της Μεσσηνίας και ανανεώνει πλήρως το μενού στο βραβευμένο «Kooc Taverna Secrets», περνώντας τα αμιγώς ελληνικά και συχνά μεσσηνιακά προϊόντα και συνταγές μέσα από το προσωπικό μαγειρικό του φίλτρο. Στο γοητευτικό «Barbouni» πάνω στην παραλία του ξενοδοχείου, το ακραιφνώς θαλασσινό μενού μεσογειακού χρώματος επιμελείται ο σεφ Πάνος Τζιουρτζιούμης (ex-Matsuhisa Mykonos).

Ο χρυσοσκουφάτος Δήμος Μπαλόπουλος αποφάσισε να περάσει το καλοκαίρι του στην ιστορική ταβέρνα «Κυρά Λέλα» της Καρδαμύλης, στην οποία έτρωγε από παιδί. Σταθερός κατάλογος δεν υπάρχει, παρά μόνο μια κάρτα ημέρας που θα διαμορφώνεται ανάλογα με τις προμήθειες και την έμπνευση του σεφ.

Μάνη ψηφίζει φέτος και ο Θοδωρής Παπανικολάου, ο οποίος υπογράφει το μενού στο εστιατόριο «Ανερούσα» του ξενοδοχείου «Πέτρα και Φως». Πιο απλό το μεσημέρι και πιο επίσημο το βράδυ, το μενού που λανσάρεται αυτές τις ημέρες θα παρουσιάζει τη δημιουργική οπτική του καταξιωμένου σεφ για την ελληνική κουζίνα με θέα στον μαγικό κόλπο του Οιτύλου.

Μια πολύ ξεχωριστή πρόταση κάνει φέτος ο Γκίκας Ξενάκης στο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Dexamenes Seaside» στην παραλία της Κουρούτας. Οι πρώτες ύλες προέρχονται αποκλειστικά από μικρούς παραγωγούς και συνεργαζόμενα μποστάνια στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας και προσφέρουν την έμπνευση για πιάτα όπως το κοτόπουλο με τα κίτρινα τοπικά φασολάκια καναρίνια ή ο μπακαλιάρος μπιάνκο με ξινόχοντρο, καλοκαιρινά λαχανικά και λευκή σάλτσα.

Στην εντυπωσιακή μανιάτικη αυστηρότητα του «Brazzo di Maina» στο Οίτυλο, ο Νίκος Καραθάνος θέλει να αξιοποιήσει τοπικές πρώτες ύλες και συνταγές και να δώσει αξία σε μικρούς παραγωγούς της περιοχής, αναδεικνύοντας την ελληνική κουζίνα με δημιουργικό τρόπο. Έτσι ο μπακαλιάρος θα μαγειρεύεται στον ατμό σε φύκι νόρι και θα σερβίρεται με ρεβιθάδα και κρέμα μαύρου ταραμά, και το μπριάμ θα γίνεται κροκέτα με σπασμένη φέτα και ζωμό μαϊντανού.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος ανοίγει στην παραλία της Γιάλοβας, στο παμπάλαιο οινοποιείο του Συνεταιρισμού Κορινθιακής Σταφίδας, το «Ανάμα», μαγειρεύοντας με πολλά μεσσηνιακά προϊόντα. Το βράδυ, η κουζίνα θα κινείται στη δημοφιλή ελληνική ρότα της «Ντομάτας». Το μεσημέρι θα παίζει με κλασικά μαγειρευτά στα οποία θα προσθέτει μια τσαχπινιά: φασολάκια κοκκινιστά με μελιτζάνα μπαμπαγανούζ, μπριάμ με κολοκυθανθό τεμπούρα γεμιστό με ντόπια τυριά.

Comments are closed.