Οικονομικό επιμελητήριο Β/Δ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος: «Καμπανάκια» για την ελληνική οικονομία

    Ημερομηνία:

    Επισημάνσεις για διεύρυνση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και υπονόμευση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, την ίδια στιγμή που εμφανίζει ρυθμό ανάπτυξης διπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρου, έκανε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Β/Δ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, Γιώργος Παππάς, κατά την προχθεσινή κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.

    Φλίγκος
    Τόνισε, επίσης, ότι «η ανεργία κινείται σε μονοψήφια επίπεδα, τα φορολογικά έσοδα έχουν υπεραπόδοση, όμως οι έμμεσοι φόροι είναι υψηλοί και επηρεάζουν κυρίως τα μεσαία και χαμηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια. Οι τιμές στους κλάδους τροφίμων, καυσίμων και ηλεκτρικής ενέργειας, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος στέγασης, συρρικνώνουν το εισόδημα των πολιτών, διευρύνουν τις ανισότητες και απειλούν την κοινωνική συνοχή.
    Οικονομικό

    Στην εκδήλωση παρέστη και ο πρ. Πρωθυπουργός. Γιώργος Παπανδρέου

    Ταυτόχρονα η αγοραστική δύναμη του μισθού βρίσκεται πολύ χαμηλά, ενώ χαμηλά βρίσκεται και το επίπεδο του μέσου μισθού, το οποίο σχετίζεται άμεσα με την παραγωγικότητα».

    Οπως υπογράμμισε ο κ. Παππάς, τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με το επενδυτικό κενό και το δημογραφικό πρόβλημα λόγω γήρανσης του πληθυσμού, το οποίο είναι εθνικό ζήτημα αλλά και οικονομικό, «θα πρέπει να μας απασχολήσουν κατά προτεραιότητα για να μπορέσει η χώρα από μια, με την καλή έννοια, «σταθερή βαρετή οικονομία» να αποκτήσει μια δυναμική οικονομία».

    Στη διάρκεια της εκδήλωσης της πίτας, βραβεύτηκαν οι αριστούχοι απόφοιτοι των προπτυχιακών τμημάτων των οικονομικών σχολών του πανεπιστημίου Πατρών και του ΕΑΠ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Εγκλωβισμένοι στον ιστό των Προσωπικών Αριθμών

    Από αυτή την εβδοµάδα οι Ελληνίδες κι οι Ελληνες...

    Φρίκη με «υπόθεση Πελικό» στη Γερμανία

    Μια από τις πιο ανατριχιαστικές περιπτώσεις έμφυλης κακοποίησης που...

    Σε μεγάλη ιστοσελίδα της Κίνας τρεις καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών

    Συνέντευξη στην εφημερίδα Chinese Social Sciences Today, της Κινεζικής...

    Δείτε τους 10 πιο «ακριβούς« ελληνες ποδοσφαιριστές

    Το Διεθνές Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου (CIES Football Observatory) δημοσίευσε μία...