Όμικρον: Οι ασθενείς μεταδίδουν τον ιό για τουλάχιστον 4-8 ημέρες

    Ημερομηνία:

    Τα άτομα που μολύνονται από την παραλλαγή Όμικρον μεταδίδουν τον ιό για περίπου το ίδιο διάστημα με τους ασθενείς της Δέλτα, δείχνει μικρή μελέτη στις ΗΠΑ.

    Ερευνητές του Χάρβαρντ, του ΜΙΤ και του Γενικού Νοσοκομείου Μασαχουσέτης εξέτασαν 56 ασθενείς που είχαν μόλις βρεθεί θετικοί στον κοροναϊό -37 ασθενείς με Δέλτα και 19 με Όμικρον. Όλοι παρουσίαζαν ήπια συμπτώματα και κανείς δεν χρειάστηκε νοσηλεία.

    Οι μετρήσεις του ιικού φορτίου σε δείγματα ρινικού επιχρίσματος έδειξαν ότι οι ασθενείς απελευθέρωναν αντίγραφα του ιού για διάστημα 4-8 ημερών από την εμφάνιση των συμπτωμάτων, ή 6 ημερών κατά μέσο όρο, ανεξάρτητα από το στέλεχος ή την εμβολιαστική τους κατάσταση,

    «Περίπου ένας στους 4 απέβαλλε ζωντανό ιό για πάνω από 8 ημέρες» δήλωσε η δρ Έιμι Μπάρτσακ του Γενικού Νοσοκομείου Μασαχουσέτης.

    Η μελέτη δεν έχει ακόμα υποβληθεί σε ανεξάρτητο έλεγχο και παρουσιάζεται ως προδημοσίευση στο medRxiv.

    «Αν και παραμένει άγνωστο ακριβώς πόσος ζωντανός ιός απαιτείται για τη μετάδοση της ασθένειας σε άλλους, θεωρούμε ότι τα δεδομένα υποδεικνύουν ότι οι ασθενείς με ήπια Covid-19 μπορεί να είναι μεταδοτικοί για μέσο διάστημα 6 ημερών και σε κάποιες περιπτώσεις περισσότερο» είπε η δρ Μπάρτσακ.

    Τα δεδομένα, πρόσθεσε, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από τις Αρχές όταν αποφασίζουν για τη χρήση μάσκας ή την περίοδο απομόνωσης των ασθενών, ανεξάρτητα από την εμβολιαστική κατάστασή τους.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ: Η περιοδεία Φάμελλου στην Αχαϊα – Συνάντηση με Πελετίδη – Αλεξόπουλο

    https://www.youtube.com/watch?v=Yt3lGQZX8Sc Εγρσψε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος: Μαζί με τον πρόεδρο...

    ΑΧΑΪΑ: Του άνοιξε την πόρτα και την λήστεψε

    Ευρείας κλίμακας αναζητήσεις πραγματοποιούν αστυνομικοί της Αιγιάλειας, για τον...

    ΠΑΤΡΑ: Επιασαν “μπουμπούκι” που είχε προτίμηση να κλέβει… μέσα στους χώρους του Πανεπιστημίου

    Τέλος στη δράση 35χρονου διαρρήκτη έβαλαν αστυνομικοί της Άμεσης...