Ουκρανία – Ιζιούμ: Εκατοντάδες άμαχοι στους μαζικούς τάφους (εικόνες)

    Ημερομηνία:

    Οι Ουκρανοί ειδικοί έχουν ξεθάψει μέχρι τώρα 146 πτώματα, κυρίως πολιτών, από έναν ομαδικό τάφο κοντά στην πόλη Ιζιούμ, στην ανατολική Ουκρανία και ορισμένα από αυτά φέρουν ενδείξεις βίαιου θανάτου, ανέφερε σήμερα ο κυβερνήτης της περιοχής.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πιστεύεται ότι στην τοποθεσία αυτή, σε ένα δάσος στα περίχωρα του Ιζιούμ, έχουν ταφεί 450 άνθρωποι. Το Ιζιούμ ανακαταλήφθηκε πρόσφατα από τις ουκρανικές δυνάμεις, όταν εξαπέλυσαν αντεπίθεση στην περιφέρεια του Χαρκόβου.

    Ουκρανία - ομαδικοί τάφοι - Ιζιούμ

    Ο Όλεχ Σινεχούμποφ, ο κυβερνήτης του Χαρκόβου, είπε ότι μεταξύ των πτωμάτων ήταν και αυτά δύο παιδιών. «Ορισμένοι από τους νεκρούς φέρουν ενδείξεις βίαιου θανάτου. Υπάρχουν πτώματα με δεμένα τα χέρια και ίχνη βασανιστηρίων. Διαπιστώθηκε ότι φέρουν τραύματα από εκρήξεις, θραύσματα και μαχαίρια», έγραψε στην ανάρτησή του στο Telegram.

    Ουκρανία - ομαδικοί τάφοι - Ιζιούμ

    Νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απέρριψε τους ισχυρισμούς των Ουκρανών για τα «εγκλήματα πολέμου» στο Ιζιούμ, χαρακτηρίζοντάς τους «ψέματα».

    Κάτοικοι της περιοχής είχαν δηλώσει προηγουμένως ότι ορισμένοι από τους τάφους στο δάσος ανήκουν σε ανθρώπους που σκοτώθηκαν σε έναν ρωσικό αεροπορικό βομβαρδισμό.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νέος ΚΟΚ: Πόσο πάει το «πορτοκαλί» φανάρι;

    Η μόνη περίπτωση που επιτρέπεται η διέλευση, είναι όταν το όχημα βρίσκεται...

    Ο Έλληνας εφοπλιστής με τα εκατομμύρια κέρδη και την τρέλα του

    Ο εφοπλιστής και επιχειρηματίας Χάρης Βαφειάς κατάφερε μέσα στα τελευταία χρόνια...

    Η ΒΙΚΟΣ COLA στη φανέλα της μεγαλύτερης ομάδας μπάσκετ της Πάτρας! Μπράβο στην εταιρεία αναψυκτικών

    Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Cola η οποία πρωταγωνιστεί στον χώρο...

    Κρίση στο γάμο του εφοπλιστή Αλέξανδρου Σαρακάκη και της Ρενάτας Καρρά

    Eνα από τα πιο ωραία, ταιριαστά και μέχρι πρότινος...