ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Πάνω από 1 εκατ. πρόσφυγες φεύγουν από τη χώρα

    Ημερομηνία:

    Τουλάχιστον 1 εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν την Ουκρανία από τη ρωσική εισβολή, με τον ΟΗΕ να προειδοποιεί για τη «μεγαλύτερη προσφυγική κρίση του αιώνα».

    Ο απολογισμός του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες αντιστοιχεί σε πάνω από το 2% του πληθυσμού της Ουκρανίας – που ανερχόταν σε 44 εκατ. στα τέλη του 2020 σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα – που πέρασε τα σύνορα μέσα σε μόλις μία εβδομάδα. Κι η υπηρεσία του ΟΗΕ προειδοποιεί ότι οι προσφυγικές ροές συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ενώ προβλέπει ότι έως και τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, αριθμός που δεν αποκλείεται τελικά να αναθεωρηθεί προς τα πάνω.

    Ουκρανοί πρόσφυγες επιβιβάζονται σε ένα από τα τρένα της μεγάλης φυγής / Φωτογραφία: AP Photo/Felipe Dana
    Σε ηλεκτρονικό της μήνυμα η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) Γιανγκ-α Γκεντίνι Γουίλιαμς αναφέρει: «Τα στοιχεία μας υποδεικνύουν ότι έχουμε περάσει το όριο του ενός εκατομμυρίου» τα μεσάνυχτα ώρα κεντρικής Ευρώπης βάσει των μετρήσεων που συλλέξαμε από τις κατά τόπους εθνικές Αρχές.

    Λεωφορεία παραλαμβάνουν πρόσφυγες στην Ουκρανία με προορισμό γειτονικές χώρες / Φωτογραφία: AP Photo / /Bernat Armangue
    Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φϊλιπο Γκράντι έγραψε στο Twitter: «Σε μόλις επτά μέρες γίναμε μάρτυρες της εξόδου ενός εκατομμυρίου προσφύγων από την Ουκρανία σε γειτονικές χώρες».

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Χρυσοχοΐδης: Βρήκαμε άλλα 52 φυσικά πρόσωπα που πήραν παράνομα 4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

    Την έρευνα σε βάρος 52 φυσικών προσώπων που εισέπραξαν...

    Τι αλλάζει με τα μετρητά: Πότε οι έμποροι μπορούν να αρνηθούν τα ευρώ

    Η μετάβαση στις ψηφιακές πληρωμές δεν σημαίνει ότι τα μετρητά εξαφανίζονται....

    Πάτρα: Ο Κώστας Σβόλης επιτέθηκε στον Πελετίδη από το βήμα της ΚΕΔΕ – βίντεο

    Βολές Σβόλη κατά Πελετίδη από το βήμα της ΚΕΔΕ....

    Πάτρα: Δείτε ποιοι Ασιάτες αγοράζουν ακίνητα στην πόλη

    Μετά τις ισραηλινές εταιρείες που αγόρασαν ακίνητα για να...