Παγκόσμια ημέρα καρδιάς: Οι 8 βασικότεροι κίνδυνοι – Πώς να την προστατέψετε

    Ημερομηνία:

    Την πρόληψη για την προστασία της καρδιάς προτάσσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, στο μήνυμά του με αφορμή τους σημερινούς εορτασμούς της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς 2022, που έχει ως μήνυμα «Χρησιμοποιήστε καρδιά για κάθε καρδιά». Προτρέπει τους πολίτες να κάνουν από τη μέση ηλικία τακτικές προληπτικές εξετάσεις που θα προστατεύσουν μακροπρόθεσμα την καρδιά τους.

    Οι βασικοί παράγοντες κινδύνου είναι: Παχυσαρκία, κάπνισμα, διατροφή με πολλά ζωικά λιπαρά και ζάχαρη, καθιστική ζωή, άγχος, ρύπανση της ατμόσφαιρας, παράληψη προληπτικών εξετάσεων, ακόμα και η COVID -19 επιδρούν στην καρδιακή μας λειτουργία και δημιουργούν τις συνθήκες για πολλά καρδιολογικά προβλήματα όπως είναι η στεφανιαία νόσος.

    Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος προτρέπει τους πολίτες να υιοθετήσουν την παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή, να περπατούν καθημερινά, να διακόψουν το κάπνισμα και να ελέγχουν περιοδικά τις τιμές του σακχάρου και των λιπιδίων στο αίμα τους. Οι απεικονιστικές και βιοχημικές εξετάσεις σε τουλάχιστον ετήσια βάση, η τακτική μέτρηση της πίεσης και η επίσκεψη σε καρδιολόγο για όσους αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα ή έχουν βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό είναι οι κινήσεις που θα οδηγήσουν σε μία ζωή ποιοτικότερη και μεγαλύτερη.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών

    Την ερχόμενη Τετάρτη 12 Νοεμβρίου  2025 και ώρα 11:00...

    Πάτρα: Το Σάββατο 8/11 το opening της έκθεσης “In The Public Eye”

    Η Λιάνα Ζωζά και οι εικαστικοί Καπετάν Μύγας (Δημήτριος...

    Πέθανε η 42χρονη Δέσποινα Τατιγιάννη που πάλεψε για χρόνια με τη νευρική ανορεξία και την αναπνευστική ανεπάρκεια

    Η ιστορία της Δέσποινας Τατιγιάννη από την Κοζάνη είναι μια από εκείνες που...

    Κατερίνα Πολυχρονοπούλου: Προσφορά δεκαετιών στη ΝΔ – Η γυναίκα με τους μακροχρόνιους αγώνες

    Η Κατερίνα Πολυχρονοπούλου συνεχίζει να βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή προσφοράς,...