Παγώνη: Η κεραυνοβόλος μηνιγγίτιδα οδηγεί σε οργανική ανεπάρκεια μέσα σε λίγες ώρες – Τα συμπτώματα που κρούουν «καμπανάκι»

    Ημερομηνία:

    Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει ο θάνατος του 20χρονου φοιτητή στην Πάτρα από «κεραυνοβόλο μηνιγγίτιδα». Η υγεία του φοιτητή επιδεινώθηκε μέσα σε λίγες ώρες με αποτέλεσμα να καταλήξει.

    Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, είπε ότι «αυτή η μορφή μηνιγγίτιδας είναι μια μηνιγγίτιδα με τη μορφή κεραυνοβόλου λοίμωξης, οπότε αυτή οδηγεί σε οργανική ανεπάρκεια μέσα σε λίγες ώρες, όπως συνέβη με τον άτυχο φοιτητή».

    Η κυρία Παγώνη τόνισε ότι «υπήρχε μια απόφαση τον Ιούνιο για τα παιδιά κάποιας ηλικίας το εμβόλιο να είναι δωρεάν. Χρειάζεται επίσης και ενημέρωση γιατί υπάρχουν γονείς που δεν θέλουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Το εμβόλιο βοηθάει πολύ ώστε να μην υπάρχει βαριά κλινική εικόνα».

    «Χημειοπροφύλαξη και ιχνηλάτηση πρέπει να γίνουν γρήγορα και για τον υπόλοιπο κόσμο. Ποιοι ήρθαν σε επαφή με τον 20χρονο» υποστήριξε η κυρία Παγώνη και πρόσθεσε ότι «η νόσος αυτή μεταδίδεται με τα σταγονίδια, τον αέρα, όπως και οι άλλες νόσοι».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Νέα Αριστερά Αχαίας αποχαιρετά τη Δώρα Χαλκιοπούλου

    Η Νέα Αριστερά Αχαίας αποχαιρετάει με οδύνη την συντρόφισσα Δώρα...

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Πάτρα: Πώς οι Αρχές έφτασαν στο «ξήλωµα» του κυκλώµατος αρχαιοκάπηλων

    Το «ξήλωµα» του κυκλώµατος αρχαιοκάπηλων, οι οποίοι «όργωναν» την...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Ισόβια στον χασάπη

    Σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό,...

    ΠΑΤΡΑ – ΦΩΤΟ: Αναψε φωτιά για να βράσει νερό και να ξεπουπουλιάσει κότες… και θα έκαιγε την Αρόη

    Η αμέλεια ηλικιωμένου και η μη συμμόρφωσή του στην...