Παγωτό «Μαργαρίτα» με γεύση λάιμ και τεκίλα χωρίς παγωτομηχανή

    Ημερομηνία:

    Αυτό το παγωτό δεν είναι για παιδάκια, είναι αυστηρά για ενήλικες.

    Πλούσια κρέμα με έντονα αρώματα από λάιμτεκίλα και cointreau.

    Είναι τόσο καλό που, αρέσει ακόμη και σε αυτούς που δεν τρώνε παγωτό ή σε αυτούς που δεν πίνουν, συνήθως.

    Το παγωτό αυτό δεν παγώνει πολύ δυνατά και έτσι λιώνει γρήγορα και ηδονικά.

    Μπορείτε για την πλάκα, να το σερβίρετε στα ποτήρια του μαρτίνι όπου βάζουμε και τις μαργαρίτες, αφού περάσετε το στόμιο με μια φέτα λάιμ και ύστερα το κυλήσετε, μισό σε αλάτι και μισό σε ζάχαρη.

    Υλικά:

    • 125 ml φρέσκος χυμός λάιμ (περίπου 5 λάιμ)
    • 2 κουταλιές της σούπας (30 ml) τεκίλα
    • 3 κουταλιές της σούπας (45 ml) cointreau
    • 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
    • 500 ml κρέμα γάλακτος

    Εκτέλεση:

    Χτυπάμε την κρέμα με τη ζάχαρη με το μίξερ, απαλά, μέχρι να γίνει παχύρρευστη αλλά όχι σφιχτή. Ρίχνουμε το χυμό λάιμ, την τεκίλα και το cointreau και ανακατεύουμε.

    Το βάζουμε κουταλιά – κουταλιά, σε αεροστεγές δοχείο για να παγώσει όλη τη νύχτα.

    Σερβίρουμε σε ποτήρια που έχουμε περάσει το στόμιο με λάιμ και αλάτιζάχαρη.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δυτική Αχαΐα: Συνάντηση του Δημάρχου Γρηγόρη Αλεξόπουλου με την Ένωση Ξενοδόχων

    Τους βασικούς άξονες συνεργασίας με σκοπό τη βελτίωση των...

    Φ. Ζαΐμης: «Στηρίζουμε το έργο των αρχαιολόγων για την ανάδειξη σπουδαίων ευρημάτων»

     Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης, πραγματοποίησε επίσκεψη και ενημερώθηκε...

    ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ: «Ημέρα Καριέρας Χημικού Μηχανικού», Σάββατο 3 Μαΐου 2025

    Στο πλαίσιο της Πράξης «Υπηρεσίες Υποστήριξης Φοιτητών του Πανεπιστημίου...

    Το Σάββατο (3/5) ο τελικός του Κυπέλλου Ερασιτεχνών

    Ο κακός χαμός με τον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Η...