Πανεπιστήμιο Πατρών: Ημέρα Καριέρας Χημικού Μηχανικού

    Ημερομηνία:

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Μαΐου 2025, η Ημέρα Καριέρας Χημικού Μηχανικού την οποία διοργάνωσε το Τμήμα Χημικών Μηχανικών σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης & Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Πατρών στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

    Συμμετείχαν 200 φοιτητές και απόφοιτοι του Τμήματος, και 15 εταιρείες, ενώ έλαβαν χώρα περίπου 400 συνεντεύξεις για θέσεις πρακτικής άσκησης και θέσεις εργασίας. Πρόκειται για τη 2η χρονιά που πραγματοποιείται η αντίστοιχη εκδήλωση, δίνοντας την ευκαιρία στις φοιτήτριες και στους φοιτητές του Τμήματος Χημικών Μηχανικών να γνωρίσουν τον κόσμο των επιχειρήσεων, να επικοινωνήσουν με στελέχη της βιομηχανίας, να δώσουν συνεντεύξεις και να μάθουν ποιες είναι τάσεις στην αγορά εργασίας.

    Κατά γενική ομολογία, η όλη εκδήλωση και οργάνωση προκάλεσε ενθουσιασμό στις φοιτήτριες και στους φοιτητές οι οποίοι αποκόμισαν σημαντικές εντυπώσεις και εμπειρίες και ενημερώθηκαν για τις προοπτικές για το μέλλον τους και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Από τη μεριά τους, οι εταιρείες εντυπωσιάστηκαν για την ποιότητα και την ωριμότητα των φοιτητών, και διαπιστώθηκε η άριστη προετοιμασία τους αλλά και η έμπρακτη σύνδεση της εκπαιδευτικής διαδικασίας που προσφέρει το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών με την παραγωγή και τη βιομηχανία.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η πραγματοποίηση ημερών καριέρας, εκπαιδευτικών επισκέψεων και ενημερωτικών ημερίδων αποτελούν στρατηγική επιλογή του Τμήματος αλλά και συνολικά του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης των σχέσεων με φορείς του οικονομικού και παραγωγικού ιστού της χώρας.

    ICECAP
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «Ήταν μία σκέψη, αλλά δεν θα προχωρήσει» είπε ο Μαρινάκης για την πρόταση Κυρανάκη με το μειωμένο κόμιστρο στα ταξί

    Ο Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε πως η πρόταση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη για μειωμένο κόμιστρο...

    Φ. Ζαΐμης: «Με διαφάνεια και συνέπεια η Περιφέρεια Αδριατικής-Ιονίου μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα ευρωπαϊκής συνεργασίας και βιώσιμης ανάπτυξης»

     «Διαμορφώνοντας το μέλλον της Περιφέρειας Αδριατικής-Ιονίου: Συνεργασία, Καινοτομία και...

    Δυτική Ελλάδα: Τρεις νεκροί σε τροχαία τον Απρίλιο

    Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά...

    ΠΑΤΡΑ – ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εγκυος θα γεννούσε μες στο αυτοκίνητο στην Περιμετρική! ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ

    του Αχιλλέα Ροδίτη «Έπρεπε να πάω την έγκυο γυναίκα μου...