Πανεύκολη συνταγή για νόστιμες κοτομπουκιές – Ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

    Ημερομηνία:

    Αυτή η συνταγή για ψητές κοτομπουκιές, μαριναρισμένες σε γιαούρτι, λεμόνι, σκόρδο και αυθεντικά ελληνικά καρυκεύματα, θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Ιδανική επιλογή για ορεκτικό ή ως κυρίως πιάτο για ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα.

    Υλικά για τη συνταγή

    • 2/3 φλιτζανιού γιαούρτι
    • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • 1 λεμόνι, ξεφλουδισμένο και στυμμένο
    • 2 κουταλιές της σούπας ελληνικό καρύκευμα
    • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​σκόρδο
    • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ή κατά βούληση
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ή κατά βούληση
    • 8 μπούτια κοτόπουλου με πέτσα και κόκαλο
    • φρέσκο ​​μαϊντανό , ντοματίνια και ελιές για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

    Οδηγίες

    1. Ετοιμάστε τη μαρινάδα: Σε μια μεγάλη επανασφραγιζόμενη σακούλα, ανακατέψτε το ελληνικό γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τα ελληνικά καρυκεύματα και το σκόρδο. Αλατοπιπερώστε καλά. Πιέστε απαλά τα υλικά μέσα στη σακούλα για να αναμειχθούν.
    2. Ετοιμάστε τις κοτομπουκιές: Για κάθε μπούτι κοτόπουλου, κρατήστε την άκρη του οστού και με ένα μαχαίρι κόψτε γύρω από το κόκκαλο, ακριβώς κάτω από το σαρκώδες μέρος. Πιέστε το κρέας προς τα κάτω, προς την άρθρωση, σχηματίζοντας μια μικρή μπάλα. Αφαιρέστε τυχόν περίσσιο δέρμα, χόνδρο ή τένοντες.
    3. Μαρινάρισμα: Τοποθετήστε τα μπούτια κοτόπουλου στη σακούλα με τη μαρινάδα. Σφραγίστε τη σακούλα, αφαιρώντας όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα. Πιέστε απαλά για να καλυφθούν καλά τα κοτομπουκιές. Μαρινάρετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή έως και 12 ώρες για πιο έντονη γεύση.
    4. Ψήσιμο στο φούρνο: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Στρώστε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο. Αφαιρέστε τα κοτομπουκιές από τη μαρινάδα. Αναδιαμορφώστε την μπάλα με το κρέας και τυλίξτε τις κοκαλιάρικες άκρες με ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτου για να μην καούν. Τοποθετήστε τα στο προετοιμασμένο ταψί σε μία στρώση. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.
    5. Τελικό ψήσιμο στο γκριλ: Ανάψτε το γκριλ του φούρνου σας. Τοποθετήστε μια σχάρα περίπου 15 εκατοστά από την πηγή θερμότητας. Ψήστε στο γκριλ για 3 έως 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές οι κοτομπουκιές. Η εσωτερική θερμοκρασία του κοτόπουλου πρέπει να φτάσει τους 74°C.
    6. Σερβίρισμα: Γαρνίρετε με φρέσκο ​​μαϊντανό, ντοματίνια και ελιές, αν θέλετε. Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 6% στις πωλήσεις των αυτοκινήτων τον Ιούνιο

    Αύξηση 6% σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στη χώρα τον Ιούνιο...

    Μετά τους άνδρες και οι γυναίκες ονειρεύονται το six pack

    Ο pop όρος “six pack” μοιάζει να έχει εγκατασταθεί...

    Αγρίνιο: Εμπλοκή τρίτου οχήματος «βλέπει» ο πραγματογνώμονας της οικογένειας του άτυχου 21χρονου

    Συγκλόνισε το Αγρίνιο το δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ...

    Διεθνής Επιτυχία για το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών

    Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το 25ο Διεθνές Συνέδριο στην...