Αυτό το πιάτο ζυμαρικών σε ένα τηγάνι συνδυάζει νόστιμα λουκάνικα με σπανάκι και μια δόση λεμονιού και παρμεζάνας για ένα πλήρες γεύμα σε ένα μπολ. Είναι ένα γρήγορο και εύκολο δείπνο για τις καθημερινές που σίγουρα θα αγαπήσει όλη η οικογένεια.
Υλικά για τη συνταγή
- 225 γραμμάρια ζυμαρικά ολικής αλέσεως
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 πακέτο (310 γραμμάρια) μαγειρεμένο λουκάνικο κοτόπουλου, κομμένο σε φέτες
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
- 250 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα, χωρισμένες
Οδηγίες για τη συνταγή
- Μαγειρέψτε το ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε και κρατήστε στην άκρη.
- Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι με ψηλά τοιχώματα σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέστε τα λουκάνικα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ψηθεί εντελώς, 5 έως 7 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να αρωματιστεί, για περίπου 1 λεπτό.
- Ρίξτε το κρασί, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Αφήστε να σιγοβράσει.
- Αποσύρετε από τη φωτιά. Ανακατέψτε το σπανάκι και το μαγειρεμένο παστά. Καλύψτε και αφήστε να μείνει μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι.
- Μοιράστε σε 4 πιάτα και πασπαλίστε κάθε μερίδα με 1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα.