Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, επτά συντελεστές της πολύκροτης αγοραπωλησίας των 14.500 στρεμμάτων του «Ναυαγίου» της Ζακύνθου.
Η υπόθεση απασχόλησε ιδιαίτερα και την πολιτική επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, αφού κάποια από τα στελέχη της αγοράστριας εταιρείας Pimana SA παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ από το 2013, για λόγους εθνικής ασφάλειας, και η παρακολούθησή τους συνεχίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ ως το 2016, ενώ υπό παρακολούθηση βρέθηκε και ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και υπουργός της τότε κυβέρνησης Στέργιος Πιτσιόρλας.
Στο εδώλιο θα βρεθούν επτά πρόσωπα για σειρά από κακουργηματικές πράξεις σε βάρος του Δημοσίου και δύο ιερών μονών της Ζακύνθου, και συγκεκριμένα ο πωλητής των 14.500 στρεμμάτων, η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της αγοράστριας εταιρείας, η συμβολαιογράφος που έφτιαξε τα χαρτιά για την αγοραπωλησία, ο τοπογράφος και τρεις δασικοί κρατικοί υπάλληλοι.
ΘΕΙΑ ΤΥΧΗ
Οι κάτοικοι της επίμαχης περιοχής της Ζακύνθου που έχουν έντονη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο μέσα από την ιστοσελίδα www.navagiogate.gr, υποδέχθηκαν την δικαστική εξέλιξη με μεγάλη ανακούφιση.
Αναφέρουν ότι το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου δικαιώνει τους αγώνες τους και ότι η αγοραπωλησία ήταν ένα «βρόμικο ξεπούλημα της μισής Ζακύνθου και μια απάτη».
«Στο πέρας αυτής της διαδικασίας και μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια παραλογισμού, κάποιοι σήμερα θα έπρεπε να ντρέπονται» ενώ προαναγγέλουν ότι ο αγώνας τους, θα συνεχιστεί μέχρι οι κατοικοι να παραλάβουν πίσω τις περιουσίες τους, οι οποίες ακόμη και σήμερα παραμένουν παγιδευμένες στον ιστό της παράνομης αγοραπωλησίας και μέχρι να οδηγηθούν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης όλοι οι ένοχοι και οι πολιτικοί προστάτες τους.
ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Σε δήλωσή του ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, πληρεξούσιος δικηγόρος της εταιρείας Pimana, αναφέρει:
«Με δικονομική αμηχανία-ανησυχία πληροφορήθηκα το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, που παραπέμπει στο ακροατήριο τη νόμιμη εκπρόσωπο της άνω εταιρείας που έχω την τιμή να υπερασπίζομαι.
Το βούλευμα έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με την κοινή λογική, συγκεκριμένα θεωρεί ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής ότι η εταιρεία συμφερόντων του Κατάρ, αγοράζοντας τη γνωστή έκταση στη Ζάκυνθο για να κάνει επένδυση δισεκατομμυρίων ευρώ, ήθελε να εξαπατήσει το Ελληνικό Δημόσιο για να εχει παράνομο περιουσιακό όφελος που υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ. Ολα τα κράτη διαγωνίζονται για να προσελκύσουν επενδύσεις από το Κατάρ κι εμείς εδώ τους καθιστούμε κατηγορούμενους! Μετά αναρωτιόμαστε, γιατί δεν έρχονται ξένοι επενδυτές στην Ελλάδα!
Τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης δεν πρέπει μόνο να ενδιαφέρονται για την ταχύτητα στην έκδοση των αποφάσεων αλλά προεχόντως για την ποιότητα. Μην τα φορτώνουμε όλα στους πολιτικούς, ιδανικό μερίδιο ευθύνης έχουν και άστοχες δικαστικές αποφάσεις σε μείζονα ζητήματα».