Παρίσι: Το ποδήλατο ξεπέρασε το αυτοκίνητο ως μέσο μετακίνησης

    Ημερομηνία:

    Πίσω από το περπάτημα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς πέρασε το ποδήλατο στο Παρίσι ξεπερνώντας το αυτοκίνητο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κινητικότητας της γαλλικής πρωτεύουσας Νταβίντ Μπεγιάρ.

    «Πριν από 10 χρόνια, ποιος θα μπορούσε να προβλέψει ότι στο Παρίσι, το ποδήλατο θα ξεπερνούσε το αυτοκίνητο; Κι όμως αυτό έγινε», σχολίασε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Χ.

    Σύμφωνα με μια έρευνα του Ινστιτούτου Paris Région (IPR), που πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα περίπου 15 κρατικών και ιδιωτικών οργανισμών (κράτος, περιφέρεια, δημοτική αρχή, αρχή συγκοινωνιών, εταιρεία σιδηροδρόμων…), «οι Παριζιάνοι χρησιμοποιούν περισσότερο το ποδήλατο», το οποίο επιλέγουν για το 11,2% των μετακινήσεων “εντός των τειχών” «σε σύγκριση με το αυτοκίνητο» που συγκεντρώνει ποσοστό 4,3%.

    Το περπάτημα συνεχίζει, εντούτοις, να κυριαρχεί (53,5%), μπροστά από τα μέσα μαζικής μεταφοράς (30%).
    Τα τελευταία χρόνια, όπως σημειώνει το ΑΠΕ, ο χώρος που αφιερώνεται στα αυτοκίνητα μειώθηκε στο Παρίσι, προκειμένου να ευνοηθεί η κυκλοφορία των πεζών και η κυκλοφορία των ποδηλάτων, για τα οποία το δίκτυο των χωριστών ποδηλατόδρομων έχει σε μεγάλο βαθμό επεκταθεί.

    Κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid οι Παριζιάνοι ενθαρρύνονταν να προτιμούν για τις μετακινήσεις τους το ποδήλατο και να αποφεύγουν με αυτόν τον τρόπο τον συνωστισμό των μέσων μαζικής μεταφοράς, κάτι που έδωσε ώθηση στη χρήση του ποδηλάτου.

    Η έρευνα, που διεξήχθη το διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου του 2022 και Απριλίου του 2023, συγκέντρωσε τα δεδομένα 3.337 κατοίκων της περιφέρειας Ιλ ντε Φρανς, ηλικίας 16-80 ετών, οι οποίοι δέχθηκαν να παρακολουθούνται για μία εβδομάδα από δορυφόρο, να συμπληρώνουν ένα ημερολόγιο και να απαντούν τηλεφωνικά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: “Το ‘σκασε” ο γαμπρός… δύο ημέρες πριν το γάμο (το περασμένο Σάββατο)! Σάλος σε γνωστή οικογένεια εκπαιδευτικών

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%83%ce%ba%ce%b1%cf%83%ce%b5-%ce%bf-%ce%b3%ce%b1%ce%bc%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%82-%ce%b4%cf%8d%ce%bf-%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b5%cf%82-%cf%80/

    ΠΑΤΡΑ – ΒΛΑΤΕΡΟ: Ο Στέφανος με τα μαύρα πόδια – Εικόνες που προκαλούν σοκ – Καμία παρέμβαση φορέων

     Σοκ προκαλούν οι εικόνες που ανέβασε ο Γιώργος Παπαδημητρόπουλος ...

    Πρόταση Νίκου Παπανδρέου για ψήφισμα σχετικά «με την προστασία των μειονοτήτων στη Συρία»

    Δεκτή έγινε η πρόταση ψηφίσματος «για την προστασία των...

    Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο: Πέθαναν δύο ηθοποιοί – Η θλιβερή ανακοίνωση

    Στο πένθος βυθίστηκε ο καλλιτεχνικός κόσμος με τον θάνατο...