flamis.gr

Πασίγνωστος ηθοποιός στέλνει γράμμα στη γυναίκα του που αυτοκτόνησε και συγκλονίζει

Συγκλονίζει το γράμμα που στέλνει στη σύζυγό του που αυτοκτόνησε ο Demian Bichir.

Ο Μεξικανός ηθοποιός με τη σπουδαία καριέρα, που πρόσφατα πρωταγωνίστησε στην ταινία The Midnight Sky στο Netflix και το 2012 προτάθηκε για Όσκαρ στην ταινία A Better Life, δεν μπορεί να κρύψει τον πόνο του για την απώλεια της γυναίκας της ζωής του.

Η Stefanie Sherk έβαλε τέλος στη ζωή της την Άνοιξη του 2019.

Τώρα, ο Demian Bichir μιλά μέσω του κειμένου του για πρώτη φορά.

“Υπάρχουν τρία πράγματα για τα οποία γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα κι αυτά είναι το σύμπαν, οι ωκεανοί και ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Το πώς λειτουργεί το μυαλό μας παραμένει ένα μυστήριο με πολλούς τρόπους. Μια σειρά στοιχείων αρκεί να πάει στραβά για να δημιουργήσει μια καταστροφική καταιγίδα. Μερικά από αυτά τα στοιχεία, όπως φαίνεται, βρίσκονται κάπου στη βαθύτερη γωνιά του μυαλού μας, τόσο μέσα στον εγκέφαλό μας, που στις περισσότερες περιπτώσεις θα παραμείνει ένα μυστήριο σε όλη μας τη ζωή.

Κάποια άλλα θα προκληθούν από διαφορετικές συνθήκες, παράγοντες ή ανθρώπους. Τα περισσότερα δε από αυτά θα τα βιώσουμε στα πρώτα χρόνια της ζωής μας. Αυτές οι συνθήκες θα μας διαμορφώσουν ως ενήλικες. Ορισμένα από αυτά τα ζητήματα θα προκληθούν από τρίτα μέρη ή οντότητες. Το ακαδημαϊκό περιβάλλον, το εργασιακό περιβάλλον, το πολιτικό περιβάλλον και φυσικά τα φάρμακα που θα καταναλώσουμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας.

Το πιο δύσκολο μέρος του χαμού ενός αγαπημένου προσώπου είναι η σκληρή συνειδητοποίηση της πραγματικής απώλειας και η δυσκολία αποδοχής της οριστικής απουσίας του. Το να ξέρεις ότι ανεξάρτητα από το τι κάνετε ή λέτε, και ανεξάρτητα από ό, τι συμβαίνει στη ζωή σας, δεν θα δείτε ποτέ ξανά αυτό το άτομο, δημιουργεί ένα απίστευτα ανήσυχο συναίσθημα που σας ενοχλεί καθημερινά.

Το να μην μπορείς να τους αγκαλιάσεις ξανά ή να κοιτάξεις τα όμορφα μάτια τους, είναι μια καταστροφική πραγματικότητα που τρώει την ψυχή σου. Προκειμένου να προσπαθήσετε να καταλάβετε τι πήγε στραβά, δεν σταματάς να σκέφτεσαι τι μπορούσες να είχες κάνει ή να μην είχες κάνει, τι να είχες πει και τι να μην έλεγες.

Το να κατηγορείς τον εαυτό σου είναι η πιο άγρια ​​κατάσταση που βιώνεις στο μυαλό, αμέσως μετά την απώλεια. Η απώλεια της αγαπημένης μου Stefanie μας προκάλεσε σοκ. Η ζωή της γυναίκας μου ήταν σχεδόν τέλεια. Ήμασταν μία ομάδα. Ήμασταν η ενέργεια και η ευτυχία του άλλου. Ήμασταν αδερφές ψυχές. Απλούστατο. Είχαμε τόσα πολλά σχέδια να κάνουμε μαζί. Γνωρίζαμε και οι δύο πόσο δύσκολο είναι για κάθε ηθοποιό να φτιάξει μια καριέρα σε αυτόν τον κλάδο, οπότε πολεμήσαμε με πάθος και αποφασιστικότητα, αν και πολλές φορές απογοητευτήκαμε αλλά συνεχίσαμε με πίστη να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον.

Το να προσπαθείς να επιβιώσεις σε έναν κλάδο που κανείς δεν σε προσλαμβάνει, μπορεί να αποθαρρύνει και την πιο δυνατή καρδιά.  Η επιμονή και η πίστη στην τέχνη σε έναν κόσμο, όπου ο αριθμός των followers που έχετε στα social media, μετράει περισσότερο στα μάτια των παραγωγών, παρά τα ταλέντα σας, είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα κάθε ηθοποιός. Υπάρχουν όμως δύο άμεσα μέτρα που μπορείτε να λάβετε και να διατηρήσετε δυνατά: να προετοιμάσετε τον εαυτό σας με τον καλύτερο τρόπο και να κάνετε υπομονή.

Η Stefanie έκανε και τα δύο καλύτερα από οποιονδήποτε ξέρω. Το υπέροχο ταλέντο και η πίστη της ήταν οι ισχυρότερες αρετές της. Αλλά όταν ένας άνθρωπος δεν μπορεί να κοιμηθεί, τίποτα δεν πηγαίνει σωστά. Όλοι έχουμε περάσει μια δύσκολη νύχτα στη ζωή μας, αλλά η απώλεια του ύπνου σας από τα συνταγογραφούμενα υπνωτικά χάπια είναι μια καταστροφική, επικίνδυνη και στην περίπτωσή μας, θανατηφόρα περιοχή.

Η στέρηση ύπνου είναι ο γρηγορότερος τρόπος να φτάσεις στην απόγνωση και τον απόλυτο φόβο. Οι σκοτεινές σκέψεις καραδοκούν και η κατάθλιψη γίνεται απολύτως αόρατη και κανείς που δεν βρίσκεται στην ίδια κατάσταση μπορεί να γνωρίζει με σαφήνεια, ότι κάτι δεν πάει σωστά .

Ο φόβος και η απόγνωση αυξάνονται όταν εξειδικευμένοι γιατροί δεν μπορούν να σας βοηθήσουν. Κάτι δεν πάει καλά στο σύστημα υγείας μας, όταν ένας εξουσιοδοτημένος ψυχίατρος μπορεί εύκολα να συνταγογραφήσει επικίνδυνα φάρμακα που θα έχουν τρομερές παρενέργειες εάν χρησιμοποιηθούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Και το ακόμα πιο χειρότερο είναι όταν μας λένε, “προχωρήστε και πάρτε δύο” εάν αυτό το χάπι δεν λειτουργεί πια. Ελάχιστα γνωρίζαμε ότι το χάπι που μας έδιναν, θα είχε τόσο τρομερές παρενέργειες στη Stefanie.

Η έλλειψη ύπνου δημιουργεί ένα φοβερό άγχος και στη συνέχεια, ο γιατρός θα συνταγογραφήσει και δεύτερο χάπι για να περάσετε τη νύχτα και πλέον όλα θα έχουν γίνει σκοτεινότερα. Ένα κοκτέιλ φαρμάκων δημιούργησε μια πολύ τρομακτική και μοναχική κατάσταση για το κορίτσι μου. Και τότε τα σήματα συναγερμού έλαβαν χώρα κάτω από πολύ στενά χρονικά περιθώρια.

Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνουμε ήταν να βρούμε τη σωστή βοήθεια για να μπορέσει να κοιμηθεί. Το μόνο που χρειαζόμασταν ήταν μια φόρμουλα που θα μπορούσε να προκαλέσει τον ύπνο της και στη συνέχεια θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τη διαδικασία αποτοξίνωσης από τον συνδυασμό φαρμάκων. Βιολογία πρώτα, ψυχολογία μετά.

Ο νέος γιατρός ξεκίνησε ένα νέο σχέδιο αμέσως, το οποίο ακολουθήσαμε αυστηρά και ελπιδοφόρα, αλλά η ψυχή της Stefanie δεν μπορούσε να αντέξει τον πόνο περισσότερο και δύο μέρες σε αυτή τη νέα θεραπεία, χάσαμε το χαμόγελό της για πάντα.

Τα λόγια που σας γράφω, δεν είναι κραυγή για συμπόνια και κατανόηση. Αυτή είναι μια προειδοποίηση, αυτή είναι μια κλήση αφύπνισης, μια έκκληση να προσελκύσω την προσοχή όλων σε αυτό το ευαίσθητο θέμα, ώστε να μπορούν να σωθούν ζωές. Είναι επιτακτική ανάγκη για όλους όσους να λάβουν σοβαρά υπόψη το τι κάνουμε λάθος στην κοινωνία και στο σύστημα υγείας.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά τώρα; Διότι όταν χάνετε ένα αγαπημένο άτομο με τον τρόπο που χάσαμε την όμορφη γυναίκα μου, ο χρόνος σταματά. Τίποτα δεν έχει νόημα. Μην κάνετε λάθος, δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να βοηθήσετε. Όσο για εμάς, συνεχίζουμε τον δρόμο μας για θεραπεία. Το πένθος δεν είναι εύκολο και θα χρειαστούν όλες μας οι ζωές για να ξεπεράσουμε την απώλεια ενός τόσο όμορφου ανθρώπου, της αγαπημένης μου Stefanie Sherk”.

Πηγή φωτογραφιών: Instagram, Splashnews

Comments are closed.