ΠΑΣΟΚ για Κεφαλονιά: Οι κάτοικοι έμειναν στο έλεος της κακοκαιρίας

    Ημερομηνία:

    Άμεσα μέτρα για την Κεφαλονιά, που επλήγη από τη σφοδρή κακοκαιρία, ζητεί το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

    Όπως τονίζει ο υπεύθυνος  ΚΤΕ Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ανδρέας Πουλάς και ο γραμματέας τομέα  Πολιτικής Προστασίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Χάλαρης, «η Κεφαλονιά μετράει πληγές μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει το νησί, αφήνοντας πίσω της πλημμυρισμένους οικισμούς, κατεστραμμένους δρόμους, κατολισθήσεις και σοβαρά προβλήματα στις υποδομές. Οι κάτοικοι, απροστάτευτοι και χωρίς έγκαιρη προειδοποίηση, βρέθηκαν αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες εικόνες καταστροφής, ενώ οι τοπικές αρχές αγωνίζονται να αποκαταστήσουν τις ζημιές».

    Συνεχίζουν τονίζοντας πως «το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης 112, που υποτίθεται ότι προστατεύει τις ζωές των πολιτών, σιώπησε τη στιγμή που ήταν πιο απαραίτητο. Οι κάτοικοι έμειναν στο έλεος της κακοκαιρίας, χωρίς επίσημη ενημέρωση και οδηγίες».

    «Οι φυσικές καταστροφές δεν είναι πλέον απρόβλεπτες»

    Ακολούθως τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ζητούν «άμεσα την κήρυξη των πληγεισών περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Άμεση κινητοποίηση κρατικών και τοπικών μηχανισμών για την αποκατάσταση των ζημιών. Οικονομική στήριξη των πληγέντων κατοίκων και επιχειρήσεων. Θεσμική θωράκιση για να μην ξαναζήσουμε τέτοιες εικόνες εγκατάλειψης».

    Τέλος, οι κ.κ. Πουλάς και Χάλαρης επισημαίνουν πως «οι φυσικές καταστροφές δεν είναι πλέον απρόβλεπτες. Η ανεπάρκεια στη διαχείριση τους, όμως, είναι αδιανόητη. Η Κεφαλονιά απαιτεί άμεσες λύσεις, όχι υποσχέσεις που αποτελεί το διαρκές δόγμα της κυβέρνησης».

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «Καμπανάκι» από ΕΦΕΤ: Αύξηση περιεκτικότητας αλατιού στο ψωμί – Ανησυχία για τη δημόσια υγεία

    Αύξηση στην περιεκτικότητα αλατιού στο ψωμί από φούρνους καταγράφει νέα μελέτη...

    Συνταξιούχοι: Τριπλό μπόνους ως τα Χριστούγεννα – Ποιοι θα δουν περισσότερα χρήματα στους λογαριασμούς

    Μισή αύξηση για τους παλιούς συνταξιούχους με προσωπική διαφορά,...

    «Κυρία Δάφνη, η τράπεζα θα δει τις λίρες μέσω του δορυφόρου» – Οι απίστευτοι διάλογοι με τα θύματα απάτης

    «Επειδή το υπόλοιπό σου στην τράπεζα ξεπερνάει τα 1.500 ευρώ αυτή...

    Προφυλακιστέοι ο αρχηγός και ο υπαρχηγός του κυκλώματος με τις «μαϊμού» επενδύσεις

    Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο αρχηγός και ο υπαρχηγός του κυκλώματος...