Πάστα με γαρίδες cajun και κρεμώδη σάλτσα

    Ημερομηνία:

    Άλλη μία comfort πανεύκολη συνταγή, που ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά και θα σας βγάζει ασπροπρόσωπους κάθε φορά.

    Αν δεν θέλετε να αγοράσετε έτοιμο μείγμα μπαχαρικών του Αμερικανικού Νότου, cajun, μπορείτε να φτιάξετε και να αποθηκεύσετε το δικό σας μείγμα, που δίνει άλλη γεύση σε γαρίδεςκοτόπουλοκρεατικά και λαχανικά.

    Η συνταγή αυτή, είναι μια πιο ελαφριά alfredo σάλτσα για ζυμαρικά και μπορεί να γίνει, εκτός από τις γαρίδες και με κοτόπουλο.

    Τρώγεται ζεστή, αλλά φυλάσσεται στο ψυγείο και ξαναζεσταίνεται, με λίγο νεράκι στην κατσαρόλα ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Το φρεσκοτριμμένο τυρί, από πάνω, κάνει τα πάντα καλύτερα.

    Υλικά:

    • 1/2 κιλό μέτριες γαρίδες – καθαρισμένες χωρίς ουρά
    • 1 κουταλιά της σούπας καρύκευμα cajun
    • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο – χωρισμένο
    • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
    • 3 σκελίδες πολτοποιημένο ψιλοκομμένο σκόρδο
    • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
    • 2 φλιτζάνια γάλα
    • 1 πακέτο λινγκουίνι ή φετουτσίνι
    • 2 φλιτζάνια νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά
    • 1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
    • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
    ICECAP

    Εκτέλεση:

    Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε 2 φλυτζάνια από το νερό όπου έβρασαν, τα στραγγίζουμε και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

    Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Ανακατεύουμε με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο.

    Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας τις γαρίδες και τις βάζουμε στο τηγάνι πασπαλίζοντας με το καρύκευμα Cajun. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
    Μεταφέρουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο και τις κρατάμε ζεστές.

    Χωρίς να καθαρίσουμε το τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο, σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό.

    Ανακατεύουμε το αλεύρι για 1 λεπτό και ρίχνουμε σταδιακά το γάλα και μετά το νερό των ζυμαρικών.

    Προσθέτουμε παρμεζάνααλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε, μέχρι να διαλυθεί η παρμεζάνα.
    Ρίχνουμε στη σάλτσα τα ζυμαρικά και τις γαρίδες και ανακατεύουμε καλά.

    Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε, την πάστα μας, ζεστή και λαχταριστή.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «ΓΙΟΡΤΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ»: Κάλεσμα του Χορευτικού Τμήματος Δήμου Πατρέων για συμμετοχή

    Το Χορευτικό Τμήμα της αντιδημαρχίας Πολιτισμού, στο πλαίσιο των...

    ΑΑΔΕ: Σε ποιους κλάδους απλώνεται το “ψηφιακό μάτι” της – Οι επιχειρήσεις που μπαίνουν στο μικροσκόπιο

    Σε χώρους δεξιώσεων και πάσης φύσεως κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως...

    Αποτοξίνωση μετά το Πάσχα – Ειδικοί συμβουλεύουν, τι να φάτε και τι να αποφύγετε για να επανέλθει ο οργανισμός σας

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%bf%ce%be%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%ac%cf%83%cf%87%ce%b1-%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%af-%cf%83/