Πατάτες τηγανητές με τον τρόπο της Κρήτης

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Την πρώτη φορά που άκουσα από τον Στέλιο Τριλυράκη να λέει σε πελάτη «μην υποτιμάτε τις τηγανητές πατάτες, κύριε» δεν μπόρεσα να κρατήσω τα γέλια μου, αρκετά θορυβώδη μάλιστα, θα έλεγα. Όχι γιατί οι δικές του αξίζουν πραγματικά τον κόπο -που τον αξίζουν, δηλαδή- αλλά γιατί στ’ αλήθεια, για κάμποσες δεκαετίες, η τηγανητή πατάτα υπήρξε η σταθερά σε κάθε οικογενειακό ή παρεΐστικο τραπέζι ταβέρνας που σεβόταν τον εαυτό του.

    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
    DEAR SANTA – COFFEE ISLAND
    Ποια είναι όμως η διαφορά στον τρόπο της Κρήτης; Δεν θα αναφερόμουν σε αυτόν, αν οι ταβέρνες της υπόλοιπης Ελλάδας διατηρούσαν ζωντανή τη μνήμη της παλιάς πρακτικής και δεν επέμεναν σε τεχνικές «βράσε, τηγάνισε, άσε να κρυώσει, ξανατηγάνισε» για να γίνουν τραγανές και τρυφερές. Ο τρόπος της Κρήτης λοιπόν -και πολλών «παλιών» ανά την Ελλάδα- είναι απλός: Πολύ και καλό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στο βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς σιγανή φωτιά, όπου οι πατάτες ουσιαστικά βράζουν πριν κάνουν την τραγανή, χρυσαφένια κρούστα τους. Έπειτα, χοντρό θαλασσινό αλάτι -αλάτσι ή ανθός αλατιού- τριμμένο θυμάρι ή ρίγανη και καλή σας όρεξη!

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αν σας πει μια από αυτές τις τρεις φράσεις, δεν σας θέλει για σχέση

    Έχετε κάνει ραντεβού, τηλεφωνήματα, στέλνετε μηνύματα, κάνατε και σεξ, εσείς...

    «Καποδίστριας»: Απόδημοι Έλληνες συγκεντρώνουν χρήματα για τη συνέχεια των γυρισμάτων της ταινίας

    Eπιτροπή πρωτοβουλίας με στόχο να συγκεντρωθεί το χρηματικό ποσό...

    Άλιμος: Για τουλάχιστον τέσσερις μήνες ο 52χρονος καθηγητής προσπαθούσε να αποπλανήσει την 14χρονη μαθήτρια

    Το παρελθόν του 52χρονου καθηγητή γυμνασίου στον Άλιμο εξετάζουν οι αρχές μετά αποκάλυψη...

    Πόσο θα κοστίζει το αυτοκίνητο των Honda και Sony;

    Η Afeela, η νεοσύστατη εταιρεία που ίδρυσαν οι Honda και Sony, συνεχίζει τη διαδικασία εξέλιξης...
    Best Shop