Πατάτες τηγανητές με τον τρόπο της Κρήτης

    Ημερομηνία:

    Την πρώτη φορά που άκουσα από τον Στέλιο Τριλυράκη να λέει σε πελάτη «μην υποτιμάτε τις τηγανητές πατάτες, κύριε» δεν μπόρεσα να κρατήσω τα γέλια μου, αρκετά θορυβώδη μάλιστα, θα έλεγα. Όχι γιατί οι δικές του αξίζουν πραγματικά τον κόπο -που τον αξίζουν, δηλαδή- αλλά γιατί στ’ αλήθεια, για κάμποσες δεκαετίες, η τηγανητή πατάτα υπήρξε η σταθερά σε κάθε οικογενειακό ή παρεΐστικο τραπέζι ταβέρνας που σεβόταν τον εαυτό του.

    Φλίγκος
    Ποια είναι όμως η διαφορά στον τρόπο της Κρήτης; Δεν θα αναφερόμουν σε αυτόν, αν οι ταβέρνες της υπόλοιπης Ελλάδας διατηρούσαν ζωντανή τη μνήμη της παλιάς πρακτικής και δεν επέμεναν σε τεχνικές «βράσε, τηγάνισε, άσε να κρυώσει, ξανατηγάνισε» για να γίνουν τραγανές και τρυφερές. Ο τρόπος της Κρήτης λοιπόν -και πολλών «παλιών» ανά την Ελλάδα- είναι απλός: Πολύ και καλό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στο βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς σιγανή φωτιά, όπου οι πατάτες ουσιαστικά βράζουν πριν κάνουν την τραγανή, χρυσαφένια κρούστα τους. Έπειτα, χοντρό θαλασσινό αλάτι -αλάτσι ή ανθός αλατιού- τριμμένο θυμάρι ή ρίγανη και καλή σας όρεξη!

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: “Εφυγε νωρίς” ο Γιώργος Κανελλόπουλος – Σήμερα το τελευταίο αντίο

    ΚΗΔΕΙΑ Τον πολυαγαπημένο  μας ΓΕΩΡΓΙΟ  ΣΤΕΡΓ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟ  ΕΤΩΝ  52 Κηδεύουμε την Τετάρτη  21-5-2025...

    Αυτός είναι ο Πατρινός που νίκησε το “Γεράκι” στο “the Chase” με την Μαρία Μπεκατώρου – ΦΩΤΟ

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bd%cf%8c%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%b7%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%b3/

    Ανήλικοι ξυλοκόπησαν άγρια 50χρονο και τον έστειλαν στη ΜΕΘ – «Μείνε όπως είσαι εκεί, να πεθάνεις»

    Ανήλικοι ξυλοκόπησαν άγρια 50χρονο στη μέση του δρόμου στα...

    ΠΑΤΡΑ: Γυναίκα τραυματίστηκε σε αυτό το πεζοδρόμιο και… αφού νοσηλεύθηκε σε Νοσοκομείο … δείτε τι έκανε

    (κείμενο – φωτο) του Αχιλλέα Ροδίτη Ποιος να το πίστευε ότι...