flamis.gr
Ενημερωτικό Portal, Πάτρα, Αχαΐα

ΠΑΤΡΑ – 1ο Α.Τ.: Πήγαν να ελέγξουν “κορονοπάρτι”… δεν βεβαίωσαν ούτε ένα πρόστιμο… και μετά έτρεχαν και δεν έφταναν!

Τελικά “ελέγχθησαν” οι αστυνομικοί που πήγαν σε υποτιθέμενο κορονοπάρτι (κατά την Διοίκηση του Α’ Α.Τ. έγινε πάρτι) και δεν έγραψαν… ούτε έναν; Πως στοιχειοθετείται “κορονοπάρτι” χωρίς να βεβαιωθούν προστιμα στους συμμετέχοντες; Για ποιον λόγο δόθηκαν…. κατοπιν εορτής μέσα στο Τμήμα από άτομα που αυτοβούλως προσήλθαν για συμπαράσταση;

 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ (Δημοσιεύθηκε το Σάββατο)

Γκάφα ολκής για αστυνομικούς του 1ου Α.Τ. Πάτρας που για να δικαιολογήσουν τις παραλείψεις τους… και να “δέσουν” υποτιθέμενη κατηγορία για “κορονοπάρτι” σε μικρό διαμέρισμα των παλαιών Εργατικών Κατοικιών Νέου Δρόμου έφθασαν στο σημείο να “κατασκευάζουν” ενόχους σε πρόσωπα που δεν ήσαν καν στο σπίτι για το οποίο υπήρχε η καταγγελία. Την ημέρα εκείνη (27 Δεκεμβρίου) μία άνεργη 32χρονη που ζει μαζί με την ανάπηρη μητέρα της (παίρνει μία ελάχιστη σύνταξη) είχε γενέθλια. Κάποιοι φίλοι της την επισκέφθηκαν νομίζοντας ότι ίσχυει ο μέγιστος αριθμός των 9 ατόμων όπως στο ρεβεγιόν. Μία γειτόνισσα, γνωστή για την συμπεριφορά της, κατήγγειλε πως γίνεται πάρτι,. Επί τόπου έφθασε περιπολικό του 1ου Α.Τ. στο οποίο επέβαιναν δύο ένστολοι. Οι οποίοι δεν διαπίστωσαν να υπάρχει μουσική. Δεν επέδωσαν κανένα πρόστιμο σε κανέναν, παρά μόνο οδήγησαν την νεαρή ένοικο στο Τμήμα. Η κοπέλα πάσχει από ψυχιατρικό πρόβλημα και ειδοποίησε δύο φίλες της που δεν ήσαν στο σπίτι της να μεταβούν στο Τμήμα για υποστήριξη. Και οι δύο έστειλαν sms για παροχή βοήθειας και πήγαν στο Τμήμα. Μόλις οι αστυνομικοί της βάρδιας κατάλαβαν ότι είναι φίλες της, για να “δέσουν” την κατηγορία του “πάρτι” επέβαλαν πρόστιμο και στις δύο, όπως και στον φίλο της μίας ο οποίος την συνόδευσε μεχρι το Τμήμα… για δήθεαν… συμμετοχή στο πάρτι! Σε ερώτηση για το πως στοιχειοθετείται το ότι ήταν στο πάρτι έλαβαν την απάντηση…. ότι τις αναγνώρισε ο αστυνομικός. Σε ερώτηση ότι “μα αφού μας είδατε στο πάρτι γιατι δεν μας γράψατε εκεί, στον τόπο της παράβασης”… δεν έλαβαν καμία απάντηση. Τους είπαν… να κάνουν ένσταση. Στην εορτάζουσα επέβαλαν πρόστιμο 3.000 ευρώ. Ακόμη και όταν ο ψυχίατρός της επικοινώνησε με την Αστυνομία εξηγώντας τι έχει συμβεί εκείνοι ήσαν ανένδοτοι. Ηθελαν να καλύψουν την γκάφα για την μη επιβολή προστίμων στι Εργατικές Κατοικίες και “‘εψαχναν” θύματα! Την ίδια ώρα το 1ο Α.Τ. δεν έκανε το παραμικρό για τον τζόγο των “επωνύμων” σε βίλες που ανήκουν στην αρμοδιότητά του, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ. Προφανώς εκεί η Διοίκηση του Τμήματος δεν είχε πληροφόρηση:

Πάτρα: Παίχτηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στις βίλες του τζόγου

 

 

Οι νεαρές φίλες της εορτάζουσας ήδη βρίσκονται σε επαφή με δικηγόρο όχι μόνο για να αρθεί το πρόστιμο στα Διοικητικά Δικαστήρια αλλά για να υποβληθούν τα δέοντα στους αστυνομικούς που τους επέδωσαν πρόστιμα… κατόπιν… εορτής, μέσα στο 1ο Α.Τ. μια και εκεί… τις “ανακάλυψαν”  όταν πήγαν να συμπαρασταθούν στην ασθενή φίλη τους. Την υπόθεση ανέλαβε ο δικηγόρος Πατρών Κωνσταντίνος Κρεμμύδας. Αλήθεια ο Διοικητής του 1ου Α.Τ. από την στιγμή που έκανε δεκτά τα όσα του είπαν οι Αστυνομικοί του, και άρα κατ’ εκείνον… έγινε κορονοπάρτι, κίνησε διοικητική διαδικασία σε βάρος των δύο ενστολων για παράβαση καθήκοντος; Γιατί δεν επέδωσαν πρόστιμα επί τόπου; (Και ας μην δοθεί η δικαιολογία ότι… έφυγαν γιατί εκείνοι που “έγραψε” … μόνοι τους πήγαν στο Τμήμα)!