ΠΑΤΡΑ: 7 χώροι πολιτισμού… ΚΛΕΙΣΤΟΙ! Δείτε ποιοι είναι

    Ημερομηνία:

    Η Πάτρα αυτήν την στιγμή δεν διαθέτει για διαφορετικούς λόγους αίθουσες για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Είναι μια κατάσταση που επικρατεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στην πόλη την στιγμή που οι Πατρινοί «διψούν» για εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμού. Οι αίθουσες εκδηλώσεων που είναι κλειστές ακατάλληλες ή ενοικιάζονται είναι οι εξής:

    • Δημοτικά Λουτρά – ΚΛΕΙΣΤΟ
    • Αίθουσα Αίγλη – ΚΛΕΙΣΤΟ
    • Δημοτικό Θέατρο – ΚΛΕΙΣΤΟ
    • Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο – ΚΛΕΙΣΤΟ
    • Εργοστάσιο Τέχνης – ΚΛΕΙΣΤΟ
    • Μέγαρο Λόγου και Τέχνης – ΚΛΕΙΣΤΟ
    • Δημοτικό Ωδείο (Παλαιό Μουσείο) – ΚΛΕΙΣΤΟ
    •  Ενδιαφέρον για την «Αγορά Αργύρη»

    Νέο ενοικιαστή για την επαναχρησιµοποίηση του χώρου στην «Αγορά Αργύρη», ο οποίος λειτουργούσε µέχρι πρόσφατα ως κατάστηµα εστίασης, αναζητά ο ∆ήµος Πατρέων. Από την Αντιδηµαρχία ∆ηµοτικής Περιουσίας γίνεται προσπάθεια να προχωρήσουν οι διαδικασίες δηµοπράτησης, για να βρεθεί νέος ενοικιαστής για το ακίνητο, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Αράτου. Η χρήση του συγκεκριµένου κτιρίου, που κατά το παρελθόν στέγαζε µόνο καταστήµατα υγειονοµικού ενδιαφέροντος. Το κτίριο στην «Αγορά Αργύρη» που θα δηµοπρατηθεί, περιλαµβάνει και το ισόγειο που είν αι 198,17 τ.µ. και το υπόγειο 70.46 τ.µ.

     «Άμεση προτεραιότητα μας η δημιουργία πολιτιστικών χώρων»

    ICECAP

    Για όλες τις αίθουσες που είναι κλειστές γίνονται οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να ανοίξουν σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Αποστόλη Αγγελή φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα.

    «Γίνονται διαδικασίες για όλες τις αίθουσες. Εδώ και ένα χρόνο προετοιμάζουμε το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο να το ανοίξουμε. Για το Εργοστάσιο Τέχνης τα προβλήματα είναι γνωστά καθώς αναζητούμε εργολάβο που θα το αναλάβει. Πάντως, έχουμε τρεις χώρους που αποτελούν ‘’στολίδια’’ για την περιοχή μας και συγκεκριμένα τα Παλαιά Σφαγεία, το Αρσάκειο και η Ιχθυόσκαλα. Υπάρχει κίνηση αλλά πολλές φορές μπορεί να προκύψουν προβλήματα όπως η έλλειψη εργαλείων ή χρηματοδοτικά ζητήματα. Είναι στην άμεση προτεραιότητα μας να δημιουργήσουμε πολιτιστικούς χώρους για τον κόσμο».

     Βανδαλισμένοι και λεηλατημένοι χώροι

    Παρά το γεγονός πως έχουν αποδοθεί αρκετοί χώροι και αίθουσες για πολιτιστικούς σκοπούς, εντούτοις οι περισσότεροι εξ’ αυτών δεν είναι μόνο κλειστοί αλλά και βανδαλισμένοι. Για παράδειγμα θα μπορούσε να φέρει κανείς την κατάσταση περιμετρικά της Αγοράς Αργύρη και επίσης την κατάσταση στο εγκαταλελειμμένο κτίριο των παλαιών δημοτικών λουτρών. Οι εικόνες των βανδαλισμών είναι ενδεικτικές ενώ δεν έχουν γίνει ιδιαίτερες προσπάθειες για να σβηστούν όλα όσα γνωστοί άγνωστοι έχουν γράψει με σπρέι πάνω στους τοίχους, μετατρέποντας έναν χώρο πολιτισμού σε έναν τοίχο έκφρασης και διαμαρτυρίας κατά το δοκούν.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ενας πλανήτης γίνεται σκόνη μπροστά στα μάτια των αστρονόμων

    Αστρονόμοι ανακάλυψαν έναν μικρό, βραχώδη εξωπλανήτη που περιστρέφεται σε τροχιά, επικίνδυνα...

    Ο Μασκ γίνεται… part time υπουργός – Στρέφεται στην Tesla, μετά τη «βουτιά» στα κέρδη της

    ΟΕλον Μασκ δήλωσε ότι θα αφιερώνει από τον Μάιο πολύ λιγότερο...

    Ερευνα: Απαισιόδοξος, ανασφαλής και… δικτυωμένος ο Ελληνας του 2035

    «Ο κόσμος το 2035» είναι το θέμα της έρευνας...