ΠΑΤΡΑ: 9 περιστατικά με πτώσεις σοβάδων σε 15 μέρες! Κατάρρευση και στην περιοχή Αγίας Σοφίας

    Ημερομηνία:

    “Σε λίγο στην Πάτρα, θα πρέπει να φορούν κράνος και οι πεζοί”! Έτσι σχολίασε Πατρινός, μετά και το νέο περιστατικό πτώσης σοβάδων, στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Το 8ο περιστατικό που εντείνει την ανησυχία των πολιτών, σημειώθηκε το μεσημέρι, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας και πιο συγκεκριμένα Κιλκίς και Πέντε Πηγαδίων. Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση ενώ αστυνομικοί έβαλαν στο χώρο προστατευτική κορδέλα. Μάλιστα ακριβώς στο ισόγειο του κτιρίου λειτουργεί μανάβικο και ευτυχώς  εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε πελάτης.

    Το  7ο κατά σειρά περιστατικό συνέβη την Δευτέρα, στην οδό Κρατίνου, στην περιοχή της Αγυιάς! Σοβάδες αποκολλήθηκαν από κτίριο και “προσγειώθηκαν” πάνω σε σταθμευμένο ΙΧ προκαλώντας του φθορές. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία που έσπευσε να σημάνει το σημείο με κορδέλες , ώστε να μην προκληθεί ατύχημα.

    Το 6ο συμβάν είχε σημειωθεί το βράδυ της Παρασκευής με πτώση σοβάδων σε κτίριο στην συμβολή της οδού Γούναρη και Καραϊσκάκη, σε ένα πολυσύχναστο σημείο στο κέντρο της Πάτρας.  Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμό. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά η πτώση των σοβάδων έγινε  από το γνωστό παλαιό κτίριο στο οποίο κατά τα άλλα έχει τοποθετηθεί πράσινο δίχτυ! Είναι χαρακτηριστικό πώς μεγάλα κομμάτια μπετό και πέτρες, έχουν πέσει και τα συγκρατεί το δίχτυ το οποίο όμως έχει φθαρεί. Είναι θέμα χρόνου… όλες αυτές οι πέτρες (βάρους πολλών κιλών) να πέσουν στο έδαφος  Στο μεταξύ δεν σταματά ο “εφιάλτης” της πτώσης σοβάδων από ασυντήρητα κτίρια στην Πάτρα, καθώς το ένα περιστατικό διαδέχεται το άλλο. Την Πέμπτη ένα ακόμη περιστατικό, το 5ο , μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Από τον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας, επί της οδού Λευκωσίας έπεσαν κομμάτια σοβάδων στο δρόμο, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Άμεσα στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία , μετά και από ενημέρωση των γειτόνων και απέκλεισε τον χώρο με κορδέλες, προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα με περαστικό.

    Θυμίζουμε ότι την περασμένη Τρίτη είχαμε δύο συμβάντα. Πάλι σε κεντρικότατο σημείο της πόλης είχαμε αποκόλληση κομματιών τσιμέντου, ευτυχώς χωρίς να υπάρξει τραυματισμός. Την πρώτη φορά στην οδό Κορίνθου, στη διασταύρωση με την Αγ. Νικολάου. Από το τμήμα της πολυκατοικίας που βρίσκεται επί της Κορίνθου έπεσαν στο οδόστρωμα κομμάτια τσιμέντου. Εκίνη την ώρα δεν περνούσε κάποιος πεζός , ούτε όχημα και έτσι δεν είχαμε κάποιο ατύχημα.

    Άμεσα στο σημείο αποκλείστηκε , προκειμένου να διασφαλιστεί πως δεν υπάρχουν και άλλα τμήματα της πολυκατοικίας που μπορεί να αποκολληθούν με τραγικές συνέπειες, γιατί η οδός είναι η κεντρικότερη και η πλέον πολυσύχναστη της Πάτρας. Λίγο αργότερα έγινε αποκόλληση μπετό και από πολυκατοικία που βρίσκεται επί της οδού Κανακάρη μεταξύ Ερμού και Αγίου Νικολάου. Και εκεί ο χώρος περιφράχθηκε! Να θυμίσουμε πως μόλις το μεσημέρι της Κυριακής έπεσαν κομμάτια τσιμέντου από πολυκατοικία επί του πεζόδρομου της Ρήγα Φεραίου, στο ύψος της Ραδινού και ευτυχώς ούτε σε αυτή την περίπτωση είχαμε τραυματισμό. Ωστόσο, συνελήφθη η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος.

    Και στις 22 Μαΐου είχαμε τον σοκαριστικό θάνατο του 59χρονου Μίλτου Κωστόπουλου, στην οδό Γούναρη από πτώση τσιμέντων και μαρμάρων από παλαιά και ασυντήρητη πολυκατοικία, ενώ βάδιζε μαζί με την γυναίκα του, γυρίζοντας από την κλινική όπου είχαν επισκεφθεί την έγκυο κόρη τους.

     

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Προς παραμονή στον Ολυμπιακό ο Μιλουτίνοφ – Η αντίδραση του Γιαννακόπουλου στη ρελάνς των Αγγελόπουλων

    Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ φαίνεται πως αποτελεί μήλον της έριδος για όλη...

    ΠΑΤΡΑ: 7 συνοικίες δεν θα έχουν νερό σήμερα – ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ

    Επείγουσες εργασίες σε αντλιοστάσιο, θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη 11 Ιουνίου,...

    ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή & θα κηδευτούν την Τετάρτη 11 & την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2025

    ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, αδελφή & θεία ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ χήρα...