ΠΑΤΡΑ: Ανεβαίνουν οι τιμές στα ράφια των προϊόντων

    Ημερομηνία:

    Το κύμα ακρίβειας δεν φέρνει μόνο ανατιμήσεις στα καύσιμα και στην ενέργεια, αλλά και στα τρόφιμα, με δεκάδες προϊόντα που βρίσκονται στο λιανικό εμπόριο να έχουν πάρει την ανιούσα, παρά τις προσπάθειες της αγοράς να συγκρατήσουν τις τιμές.

    Οι ανατιμήσεις σε πολλά είδη είναι συνεχείς και δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Αρκεί να πάει μια βόλτα κανείς στα σούπερ μάρκετ ή και στα μίνι μάρκετ,  βλέποντας τις τιμές να αλλάζουν  ανά πενθήμερο.

    Οι παραγγελίες  άλλωστε που έχουν πάρει από τους προμηθευτές τους, σε σύγκριση με τις προηγούμενες παραγγελίες τους είναι πάνω  κατά 10%, αλλά και σε μεγαλύτερα ποσοστά σε ορισμένα είδη.

    Για παράδειγμα στα ζυμαρικά και στα μακαρόνια οι ανατιμήσεις  που έχουν  γίνει το τελευταίο διάστημα είναι αρκετές.

    Ίδιο σκηνικό υπάρχει στα όσπρια, στο αλεύρι και γενικότερα η τάση αυτή είναι κυρίαρχη σε όλα τα προϊόντα. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς η συνεχής άνοδο των τιμών προς τα πάνω έχει να κάνει με την αύξηση των τιμών σε πρώτες ύλες και ταυτόχρονα είναι αποτέλεσμα της εκτόξευσης της ενέργειας και του μεταφορικού κόστους.

    Οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες αφού ο πόλεμος αναμένεται και το σενάριο έλλειψης ορισμένων αγαθών εξαιτίας  θα φέρει ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις στα ράφια των προϊόντων  και υπάρχει πλέον έντονος προβληματισμός στην αγορά για το τι θα επακολουθήσει.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΙΟΥ: «Ένας στεφανιογράφος και ένας επιπλέον αγγειογράφος στην φαρέτρα του ΠΓΝΠ» (Ηχητικό)

    Ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, Δημήτρης Μπάκος,...

    Αλέξανδρος Μπουρδούμης για Λένα Δροσάκη: «Χτίσαμε τη σχέση μας μετά τον χωρισμό, προσπαθούμε να συμβαδίσουμε»

    Τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη υποδέχτηκε η Κατερίνα Καραβάτου στην εκπομπή...

    ΑΝΑΣΤΑΣΊΑ ΤΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ: Σε χρήση τα ηλεκτρικά ποδήλατα μέχρι τέλος Αυγούστου

    Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται το νέο σύστημα κοινόχρηστων δωρεάν...

    Κατέρρευσε η οροφή βραβευμένου εστιατορίου στην Ιταλία – Νεκρή η 31χρονη σομελιέ, δέκα ακόμα τραυματίες

    Η στέγη ενός διάσημου εστιατορίου, το οποίο μάλιστα έχει...