ΠΑΤΡΑ: Αντιδράσεις γονέων για την ηλεκτρονική αξιολόγηση των μαθητών στα σχολεία – “Είναι εμπαιγμός”

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis

    Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί στην εκπαιδευτική κοινότητα η εγκύκλιος για την παράδοση βαθμολογίας των μαθητών με κλειστά τα σχολεία.

    Την αντίδρασή τους, στην e-αξιολόγηση των μαθητών γυμνασίων και λυκείων, εκφράζουν τόσο οι καθηγητές όσο και ενώσεις γονέων που κατηγορούν το υπουργείο Παιδείας ότι βρίσκεται εκτός πραγματικότητας των θεμάτων της εκπαίδευσης.

    Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στην τηλεκπαίδευση, είναι τόσο σοβαρά, που δεν θα έπρεπε το υπουργείο Παιδείας να προκρίνει αυτή τη στιγμή την εξ’ αποστάσεως αξιολόγηση των μαθητών, αλλά να φροντίσει για την παιδαγωγική στήριξη των παιδιών.

    Όπως σημειώνεται, μεγάλος αριθμός μαθητών έχουν αποκλειστεί από την εκπαιδευτική διαδικασία, αφού παρά τις συνεχείς επικοινωνιακές εξαγγελίες της υπουργού, ακόμα και σήμερα δεν έχoυν διατεθεί κονδύλια από τον προϋπολογισμό του ΥΠΑΙΘ για παροχή εξοπλισμού, με αποτέλεσμα τις εικόνες μαθητών σε δημόσιους χώρους αναζητώντας σύνδεση στο διαδίκτυο, να είναι καθημερινό φαινόμενο.

    Οι ίδιοι τονίζουν ότι «παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εκπαιδευτικών και με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ τα πολύ σημαντικά προβλήματα της τηλεκπαίδευσης παραμένουν.

    Αντιδράσεις και στην Πάτρα

    Το κύμα των αντιδράσεων στην πολιτική του Υπουργείου Παιδείας φουντώνει και στην Πάτρα. Ήδη, ο Σύλλογος Γονέων του 18ου Γυμνασίου εξέδωσε ανακοίνωση που ζητά από το Υπουργείο να πάρει πίσω τον τρόπο με τον οποίο θέλει να αξιολογηθούν τα παιδιά, ενώ αντίστοιχες φωνές υψώνονται και στην Ένωση Γονέων Πάτρας, η οποία ακόμη δεν έχει πάρει σαφή θέση. Όλο αυτό το διάστημα οι γονείς, όπως λένε, έχουν έρθει αντιμέτωποι με τεράστια προβλήματα στον τρόπο διαξαγωγής των μαθημάτων διαδικτυακά και ζητούν οι εξέταση των μαθητών να γίνει όταν τα σχολεία ανοίξουν και με φυσική παρουσία.

    Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων του 18ου Γυμνασίου Πατρών:

    “Η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου να προχωρήσει στη διαδικασία της αξιολόγησης μέσα από διαδικτυακές εξετάσεις και διαγωνίσματα, λες και όλα βαίνουν καλώς και οι εκπαιδευτικές μέθοδοι εφαρμόζονται απρόσκοπτα, δείχνει μνημειώδη αδιαφορία και περιφρόνηση για το δημόσιο σχολείο.

    GYMALL

    Αντί να προσαρμόσουν την ύλη στα νέα δεδομένα και να ορίσουν εναλλακτικούς τρόπους εξέτασης  με το άνοιγμα των σχολείων, όποτε συντελεστεί αυτό, προχωρούν στην ολοκλήρωση του εξοβελισμού μαθητών από την εκπαιδευτική διαδικασία. Όλοι όσοι αδυνατούν να συνδεθούν, όλοι όσοι έχουν προβλήματα κατά τη διάρκεια της διδακτικής ώρας (σε σπίτια με προβλήματα συνύπαρξης), όλοι όσοι έχουν μαθησιακές δυσκολίες, θα βιώσουν και τυπικά πλέον την απόρριψη από το σύστημα: εξεταστήκατε και αποδειχτήκατε ανεπαρκείς κκ μαθητές και μαθήτριες.

    Από αυτό τον κυκεώνα της κατ’ όνομα τηλεκπαίδευσης, θα «σωθούν» μόνο όσοι έχουν τεράστιες δυνατότητες υποστήριξης, ούτε καν οι μέσης δυνατότητας μαθητές. Και θα διαπρέψουν οι μαθητές των ιδιωτικών σχολείων, οι «άριστοι».

     Άφησαν τόσους μήνες ανεκμετάλλευτους. Δε μερίμνησαν όχι μόνο για την ενίσχυση των σχολείων με καθηγητές, καθαρίστριες, επιστάτες, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς αλλά ούτε καν για την υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης, όπως αυτοί την αντιλαμβάνονται. Το να εφοδιάσουν καθηγητές και μαθητές με εποπτικά μέσα.

    Συμπερασματικά, για την εξεταστική διαδικασία που αποφασίστηκε, έχουμε να πούμε τα εξής:

    1. Πρόκειται για μια μεθόδευση αντιπαιδαγωγική, μιας και διαλύει τις τελευταίες συνθήκες στοιχειώδους εφαρμογής της παιδείας των ίσων ευκαιριών.

    2. Πρόκειται για μια μεθόδευση άκρατης υποκρισίας, παρουσιάζοντας ότι όλα βαίνουν καλώς και η εκπαιδευτική διαδικασία προχωρά όπως πρέπει.

    Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε την εκδίωξη των «αδύναμων» μαθητών από το σχολείο.

    Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε την απάτη της δεδομένης τηλεκπαίδευσης ως ισότιμη με τη δια ζώσης διδασκαλία, την αντικατάσταση του δασκάλου από το κινητό και το laptop.

    Δε θέλουμε η γενιά της πανδημίας να είναι η χαμένη (εκπαιδευτικά) γενιά.

    Δε θέλουμε να δοθεί η ευκαιρία στους κρατούντες να αδειάσουν τα σχολεία από εκπαιδευτικούς, δίνοντάς τα βορά στην ιδιωτική πρωτοβουλία, απεκδυόμενοι την κρατική χρηματοδότηση σε επόμενο στάδιο.”

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Καλάβρυτα: Προετοιμάζουν άνοιγμα της γραμμής του Οδοντωτού

    Την προσδοκία του ότι ο οδοντωτός σιδηρόδρομος θα επαναλειτουργήσει...

    Τερματοφύλακας στο Ιράν τιμωρήθηκε γιατί αγκάλιασε γυναίκα στο γήπεδο! – Δείτε βίντεο

    Η παρουσία των γυναικών στα αθλητικά δρώμενα και δη...

    Eurovision: Η Έλενα Παπαρίζου θα ανακοινώσει το 12άρι της Ελλάδας

    Tο 12άρι της Ελλάδας, στον Μεγάλο Τελικό της 68ης Eurovision,...

    Φλόριντα: Παλαιστής ακινητοποίησε αλιγάτορα 2,5 μέτρων με γυμνά χέρια

    Μόνο με τα γυμνά του χέρια και με μια...