ΠΑΤΡΑ: Αυτή είναι η ιατροδικαστής που θέλει να σώσει την Ρούλα Πισπιρίγκου

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis

    Με μια 20σέλιδη γνωμοδότηση – τεχνική έκθεση της ιατροδικαστού  Ουρανίας Δημακοπούλου, θα προσπαθήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου να αποδομήσει την έκθεση-κόλαφο των κ. Καρακούκη – Καλόγρηα που αποκάλυψαν τον ασφυκτικό, μαρτυρικό θάνατο σε Μαλένα και Ίριδα.

     

    Η συγκεκριμένη ιατροδικαστής είναι μάλιστα μεταξύ των προσώπων που ο συνήγορος της κατηγορουμένης ζήτησε να κληθεί και να εξετασθεί πριν από την απολογία της Πισπιρίγκου.

    Το πλέον εντυπωσιακό της συγκεκριμένης επιλογής δεν έχει να κάνει τόσο με τις επιστημονικές ικανότητες της κυρίας Δημακοπούλου, αλλά με τις καταπληκτικές γυμναστικές επιδόσεις που τη συνοδεύουν! Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η εξαιρετική επιστήμονας κατόρθωσε να βάλει τα γυαλιά στον πρώην πρωταθλητή ενόργανης Ιωάννη Μελισανίδη κάνοντας κωλοτούμπα 180 μοιρών. Έτσι λοιπόν ενώ μερικούς μήνες πριν κατακεραύνωνε σε δημόσιες τηλεοπτικές εμφανίσεις της τη Ρούλα Πισπιρίγκου για τις δολοφονίες Τζωρτζίνας – Μαλένας – Ίριδας, πλέον η ίδια διατείνεται ότι δεν προκύπτει ασφυξία για τα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας! Ο άλλος εαυτός της κυρίας Δημακοπούλου ήταν εκείνος που αναφερόμενος στην υπόθεση του μόλις 3,5 ετών κοριτσιού αλλά και του βρέφους είχε επισημάνει όχι δεν είχαν έναν καλό θάνατο! «Μιλάμε για έναν αργό, βασανιστικό θάνατο. Ο ασφυκτικός μηχανισμός χρειάζεται τρία με πέντε λεπτά» είπε η ιατροδικαστής, τονίζοντας ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα η φερόμενη ως δράστις Ρούλα Πισπιρίγκου μπορούσε να κάνει πίσω και τα παιδιά να σωθούν.

    Η κεταμίνη και η Ρούλα Πισπιρίγκου
    Η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου δεν είχε κάνει μόνον δήλωση για τον θάνατο των δύο κοριτσιών αλλά και για την κεταμίνη που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα και για την Ρούλα Πισπιρίγκου.

    Η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου είχε μιλήσει και για την κεταμίνη που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου στην απολογία της ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε καν τι είναι η κεταμίνη, την οποία γκούγκλαρε ως λέξη λίγες ώρες πριν συλληφθεί.

    Η ιατροδικαστής, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ωστόσο, ανέφερε ότι αποκλείεται να μη γνώριζε αρχικά, διότι η μητέρα μιλούσε κυρίως με ιατρικούς όρους, ενώ ήξερε τις ουσίες που είχαν χορηγηθεί κατά διαστήματα στο παιδί της.

    Η ίδια μίλησε και για μια τραγική σύμπτωση. Όπως είπε, τα όσα ανέφερε η Ρούλα Πισπιρίγκου ως συμπτώματα της Τζωρτζίνας όταν έφτασε στο νοσοκομείο, τα ίδια αναφέρονται και στη βιβλιογραφία με τα συμπτώματα της κεταμίνης.
    Η κυρία Δημακοπούλου είπε, μεταξύ άλλων, πως «δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να δοθεί κεταμίνη πριν από μήνες και αυτή να σχετίζεται με τον θάνατο ενός ανθρώπου», απαντώντας έτσι στις αναφορές της πλευράς της Ρούλας Πισπιρίγκου πως είχε χορηγηθεί κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, δύο φορές, κατά τη νοσηλεία της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

    GYMALL

    Όπως σημείωσε η ιατροδικαστής, «πολλές φορές η κεταμίνη δεν είναι αρκετή για να επιφέρει θάνατο, αλλά καθώς εξασθενεί τον οργανισμό και περιορίζει τα περιθώρια αντίδρασης, ενδέχεται να υπάρχει και επίδραση εξωτερικού παράγοντα, που να έχει προκαλέσει τον θάνατο. Η κεταμίνη ανιχνεύθηκε και στα ούρα της Τζωρτζίνας, άρα έχει χορηγηθεί κοντά στην ώρα θανάτου» σημείωσε η κυρία Δημακοπούλου, προσθέτοντας πως «το ροκουρόνιο, που χορηγήθηκε από τους γιατρούς στην προσπάθεια να επαναφέρουν στη ζωή το κορίτσι, δεν ανιχνεύθηκε και αυτό σημαίνει πως δόθηκε αφού το παιδί είχε πεθάνει».

    Τι υποστηρίζει τώρα

    Η ίδια μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την αναφορά στο όνομά της από τον νυν συνήγορο της κατηγορουμένης υποστηρίζει ότι αυτά που έλεγε δεν έρχονται σε αντίθεση με αυτά που υποστηρίζει τώρα (σ.σ. και είναι ακριβώς στη γραμμή του). Τονίζει μάλιστα ότι δεν έχει πει κάτι ενάντια στη Ρούλα Πισπιρίγκου.

    Η Ουρανία Δημακοπούλου σύμφωνα με πληροφορίες έχει έτοιμη έκθεση 20 σελίδων, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει ασφυκτικός μηχανισμός θανάτου των δύο μικρών κοριτσιών. Μάλιστα την περασμένη Τετάρτη ήταν στα δικαστήρια μαζί με τον συνήγορο της 35χρονης.

    Η τεχνική σύμβουλος της υπεράσπισης αναφέρει ότι η κενοτοπιώδης εκφύλιση που δόθηκε ως αιτία θανάτου στη Μαλένα μπορεί να αποδοθεί σε διάφορες αιτίες, π.χ. μεταβολικές διαταραχές, τη λευχαιμία ή το φάρμακο που είχε πάρει το κοριτσάκι ένα 24ωρο πριν από τη χημειοθεραπεία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστής υποστηρίζει ότι η κενοτοπιώδης εκφύλιση θέλει αρκετό χρονικό διάστημα για να δημιουργηθεί και γι’ αυτό καταργείται ο ασφυκτικός μηχανισμός θανάτου. Αναφέρει ακόμα ότι το ιστορικό του παιδιού δεν αναγράφεται πουθενά από τους ιατροδικαστές κ. Καρακούκη – Καλόγρηα.

    Σχετικά με την Ίριδα, η ιατροδικαστής εκτιμά ότι το πόρισμα που έχουν βγάλει οι συνάδελφοί της δεν μπορεί να σταθεί. Υποστηρίζει ότι το μωρό πέθανε από σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου βρεφών. Αναφέρει ότι δεν υπάρχουν εμφανείς κακώσεις στο πρόσωπο του παιδιού, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με τις φωτογραφίες-ντοκουμέντο που παρουσίασε αποκλειστικά η «ΜΠΑΜ». «Πώς είναι δυνατόν μια γυναίκα 75-80 κιλά όπως η Πισπιρίγκου να έχει ασκήσει πίεση πάνω από την κούνια επί 5 λεπτά, είτε με πανάκι είτε με το χέρι, και να μην έχει κακώσεις το βρέφος;» υποστηρίζει. Σύμφωνα με την εκτίμησή της το χέρι της κατηγορουμένης είχε διαστάσεις 5Χ4 cm περίπου. Θεωρεί ότι αν προσπαθούσε να πνίξει το παιδί με το χέρι της, ακόμη και αν το είχε κάνει με το πανάκι, θα είχε αιμάτωμα στις παρειές. Η ίδια παρουσιάζει μια ανάλυση, σύμφωνα με την οποία το πανάκι δεν μπορούσε να χωρέσει στο στόμα της Ίριδας.

     

    ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΜΠΑΜ

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Συναγερμός στις Αρχές για το περιστατικό με τα ναρκωτικά στα σχολεία – Συζήτηση και με τον ΟΚΑΝΑ

    Χθες, ημέρα Τετάρτη 01/05/2024 και ώρα 12:00, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή...

    Premier League: Από τη λάμψη στο χάος

    Ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Χαντ επαίνεσε...

    Ντόρτμουντ – Παρί 1-0: Ο Φίλκρουγκ έδωσε στους Βεστφαλούς το αβαντάζ

    Σε ένα τρομερό ματς σε φάσεις, ένταση και ρυθμό,...