flamis.gr

ΠΑΤΡΑ: Αυτός ήταν ο Εισαγγελέας που “‘έφυγε” μετά το Astra Zeneca! Ενας υπέροχος άνθρωπος – ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ

Τη δυσμενέστερη εξέλιξη είχε η περιπέτεια του ιδιαίτερα αγαπητού εισαγγελέα Εφετών, Γεωργίου Ανδρ. Τσιρώνη, που έδινε μάχη για τη ζωή του από τον περασμένο Απρίλιο.

Απεβίωσε προχθες σε ηλικία 60 ετών σκορπίζοντας θλίψη στο οικογενειακό του περιβάλλον που όλο αυτό διάστημα βρίσκονταν δίπλα του εξασφαλίζοντας κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια. Για μεγάλη απώλεια έκανε λόγο ο δικαστικός κόσμος, ενώ το φιλικό του περιβάλλον δεν μπορούσε να πιστέψει ότι καλείται να αποχαιρετήσει έναν τόσο πνευματώδη, συγκροτημένο, εύχαρι και ήρεμο άνθρωπο, τόσο σύντομα και τόσο νωρίς.

Η περίπτωση του Γεωργίου Τσιρώνη είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ τον περασμένο Απρίλιο όταν ξεκίνησε και η περιπέτεια της υγείας του. Όπως μας ανέφερε μέλος της οικογένειάς του, όντας ένθερμος υποστηρικτής του εμβολιασμού, πήγε και εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της AstraZeneca. Δεκατέσσερις ημέρες μετά τον εμβολιασμό του, σύμφωνα πάντα με τις περιγραφές των οικείων του, άρχισε να αισθάνεται κόπωση και εξάντληση και εμφάνισε και θρομβώσεις. Αμέσως η σύζυγός του, Τασία, τον μετέφερε στο Ολύμπιον όπου διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασής του η οποία επιδεινώθηκε με την ανακοπή που υπέστη.

Οι γιατροί του θεραπευτηρίου τον επανέφεραν, ωστόσο έπεσε σε κωματώδη κατάσταση και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ακολούθως μεταφέρθηκε για νοσηλεία στη ΜΕΘ του «Αγίου Ανδρέα» όπου μετά από κάποιο διάστημα νοσηλείας οι γιατροί διέγνωσαν ότι από παθολογικής απόψεως δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα αλλά παρέμεινε σε κωματώδη κατάσταση.

Η οικογένειά του αποφάσισε να διακομιστεί στη Μονάδα Αποκατάστασης του Ολύμπιον με την ελπίδα ότι θα κερδηθεί η μάχη της επαναφοράς του. Τελικά όμως υπέστη πνευμονική εμβολή. Νοσηλευθηκε επί μήνες και στον “Αγιο Ανδρέα” και κατέληξε.

Εκτός από έντιμος, ηθικός και ακέραιος εισαγγελικός λειτουργός, ο Γεώργιος Τσιρώνης διέθετε μία σπουδαία προσωπικότητα και εύκολα κέρδιζε την αγάπη και τη συμπάθεια των ανθρώπων με τους οποίους συναναστρέφονταν.

Το γεγονός ότι είχε εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές φανερώνει την ευαισθησία του χαρακτήρα του και τις πνευματικές του ανησυχίες. «Εγώ τον γνώρισα ως ποιητή. Ήταν ένας άνθρωπος προσιτός, χαμηλών τόνων, με πηγαίο χιούμορ. Ήταν ο άνθρωπος τον οποίο χαιρόσουν να συναναστρέφεσαι διότι μόνο κέρδιζες από αυτή την επικοινωνία» δήλωσε   ο φιλόλογος και ποιητής Γιάννης Παππάς.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ο Γιώργος ήταν ευαίσθητος άνθρωπος. Δεν εξέδωσε περισσότερα έργα του καθώς βασάνιζε ιδιαίτερα τα γραπτά του. Είχαμε μία πολύ καλή αύρα μεταξύ μας. Εκτός από την αγάπη για την ποίηση, μας έδενε και η αγάπη για την ιταλική ποίηση. Αγαπούσε πολύ τον Εουτζένιο Μοντάλε και μου έκανε ουσιαστικές παρατηρήσεις και για τις δικές μου μεταφράσεις».

Στον κ. Παππά εξομολογούνταν και τη μεγάλη του αγάπη για το χωριό του, Βραχνί Καλαβρύτων. «Είχε γεννηθεί στην Αθήνα αλλά πήγαινε συχνά στο Βραχνί απ’ όπου καταγόταν. Είχε υπηρετήσει, πέραν των άλλων, στο Μεσολόγγι και στα Καλάβρυτα. Απ’ όπου όμως και να είχε περάσει είχε αφήσει πίσω του θετικό αποτύπωμα».

Η αγαπημένη του σύζυγος Τασία, ο γιος του Ανδρέας, ο πατέρας του Ανδρέας, τα αδέλφια του Ειρήνη και Κωνσταντίνος Ανέστη και Αγνή και Νικόλαος Σπηλιωτόπουλος μαζί με συγγενείς, φίλους και συναδέλφους θα του πουν το ύστατο χαίρε, σήμερα  και ώρα 11 το πρωί στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Πατρών. Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο Βραχνεΐκων.

Comments are closed.