ΠΑΤΡΑ: Χαμός στο διαδίκτυο για την προφυλάκιση των δύο νεαρών! “Ταλιμπάν” υπό την ηγεσία τραγουδιστή! Κάνει αίτημα αποφυλάκισης η υπεράσπιση

    Ημερομηνία:

    Πρώτο θέμα συζήτησης στην Πάτρα η προφυλάκιση των δύο νεαρών φίλων του 25χρονου και του 21χρονου που επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα ΚΤΜ και κατά την απόφαση ανακρίτριας και Εισαγγελέως έβαλαν την φωτιά σε οικόπεδο στην περιοχή Γηροκομειού, είκοσι ώρες μετά την εκδήλωση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξεκίνησε από τη Βούντενη και κατέκαψε την Πάτρα. Ένα τεράστιο κίνημα υποστήριξης των δύο νέων έχει δημιουργηθεί με συγκεντρώσεις υπογραφών στο διαδίκτυο κλπ. Υπήρχαν όμως και κάποιες φωνές των γνωστών “ταλιμπάν” που έδρασαν ως “κυνηγοί κεφαλών” και πήγαιναν με μηχανάκια… σε λάθος σπίτια και πετούσαν πέτρες… σε άσχετους ανθρώπους. “Ηγέτης” αυτών εμφανίζεται Πατρινός που στο παρελθόν παρίστανε τον τραγουδιστή. Παράλληλα γίνονται και νομικές διαδικασίες από τους δικηγόρους των δύο προφυλακισμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες θα κατατεθεί αίτημα αποφυλάκισης σε λίγες ημέρες το οποίο θα απευθύνεται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

    Ο συνήγορος υπεράσπισης Παναγιώτης Καποτάς μίλησε για «τρομακτική υπόθεση», τονίζοντας ότι δύο αθώοι οδηγούνται στη φυλακή με δικογραφία που, όπως υποστηρίζει, «βοά για την αθωότητά τους».

    Σύμφωνα με την υπεράσπιση, οι δύο νέοι βρίσκονταν στο σημείο βοηθώντας πυρόπληκτους και επιχειρώντας να σβήσουν μικρή εστία φωτιάς, όταν ένας φωτογράφος κατέθεσε φωτογραφίες που φέρεται να τους ενοχοποιούν. Όμως, όπως σημειώνεται, τα αρχεία δείχνουν διαφορά μίας ώρας και δέκα λεπτών ανάμεσα στις λήψεις, ενώ η φωτογραφική μηχανή δεν κατασχέθηκε για εργαστηριακό έλεγχο.

    Την ίδια ώρα οι δύο αυτόπτες μάρτυρες, μεταξύ τους ιδιοκτήτης γειτονικού οικοπέδου, καταθέτουν ότι οι κατηγορούμενοι προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά με κίνδυνο της ζωής τους. Η υπεράσπιση προαναγγέλλει αιτήματα αποφυλάκισης, ενώ ζητεί στήριξη από την τοπική κοινωνία, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «μαύρο πέπλο πάνω από την Πάτρα».

    Παραθέτει δε ως βασικό στοιχείο και το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το οποίο αναφέρει πώς η φωτιά μπήκε από καύτρα και όχι από ανθρώπινο παράγοντα. Οσον αφορά το σκεπτικό ανακρίτριας και Εισαγγελέως που συναποφάσισαν την προφυλάκιση, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό. Ο κ. Καποτάς δήλωσε πως απλώς επικαλέστηκαν τον νομό για εμπρησμό, το ενδεχόμενο επανάληψης της πράξης και τον κίνδυνο διαφυγής.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μεσογειακή ένταση: Ο Χαφτάρ ανοίγει τον δρόμο για τουρκικές έρευνες νότια της Κρήτης

    Η Βουλή της Ανατολικής Λιβύης ετοιμάζεται να δώσει το «πράσινο φως»...

    Οι ξένοι επενδυτές επιστρέφουν δυναμικά στα ελληνικά ομόλογα

    Ισχυρές ροές ξένων κεφαλαίων καταγράφονται φέτος στην ελληνική αγορά ομολόγων και μετοχών, επιβεβαιώνοντας την...

    Η συνταγή της γιαγιάς Άννας: Φανουρόπιτα με την ευχή του Αγίου Φανουρίου

    Η φανουρόπιτα είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική παραδοσιακή πίτα...

    Ο Ιάσων Φωτήλας αποχαιρετά τον Απόστολο Βεσυρόπουλο

    Ο υφυπουργός Πολιτισμού Ιάσων Φωτήλας αποχαιρετά τον Απόστολο Βεσυρόπουλο...