ΠΑΤΡΑ: «Διπλό ντου» το καλοκαίρι σε beach bar και το χειμώνα… σε πεζοδρόμους!

    Ημερομηνία:

    Τσουχτερό πρόστιμο σε κατάστημα των Βραχνεϊκων για παράνομη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην παραλία και… έπεται συνέχεια. Το πρόστιμο μπήκε από την Κτηματική Υπηρεσία καθώς ο ιδιοκτήτης δεν είχε άδεια για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και είχε προχωρήσει αυθαίρετα στην «ανάπτυξή» τους. Ετσι τώρα ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 13.000 ευρώ!

    Ο χώρος της παραλίας όπου είχε αναπτυχθεί παράνομα ο εξοπλισμός σφραγίστηκε και τα τραπεζοκαθίσματα κατασχέθηκαν, ενώ ειδοποιήθηκε ο Δήμος Πατρέων προκειμένου να τα απομακρύνει με δικά του μέσα, διαφορετικά, κατά την πρόβλεψη του νόμου θα έχανε το 5% των εσόδων από το σύνολο των παραχωρούμενων εκτάσεων αιγιαλού στα διοικητικά του όρια.

    Και η υπηρεσία δεν σταματά. Ελέγχθησαν καταστήματα στην Αιγιάλεια, ενώ στο στόχαστρο έχουν μπει και τα beach bar που λειτουργούν σε όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης του νομού. Στόχος των Υπηρεσιών να μην υπάρχει αυθαιρεσία και να μην δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός με άλλους που λειτουργούν νόμιμα την επιχείρησή τους έχοντας λάβει όλες τις απαιτούμενες άδειες. Πρόστιμο μπήκε και σε κατάστημα στην Ακολη Αιγίου το οποίο είχε προβεί σε κατάληψη αιγιαλού σε έκταση περίπου 30 τ.μ. και το πρόστιμο που επιβλήθηκε ήταν στα 1.200 ευρώ.

    Στο μεταξύ οι καταγγελίες για τις παραλίες συνεχίζονται. Στο mycoast ήδη έχουν καταγραφεί εκατοντάδες για την Αχαϊα, ενώ στη Κτηματική έχουν γίνει πάνω από 300 καταγγελίες,. Μόνο οι είκοσι όμως είναι «επώνυμες».

    Φλίγκος

    Τα προβλεπόμενα πρόστιμα κυμαίνονται μεταξύ 2.000 και 60.000 ευρώ κατά περίπτωση.

    Οι καταγγελίες γίνονται μέσα από την εφαρμογή my coast που υπάρχει ήδη στο App Store και στο Google Play. Ανοίγοντας την εφαρμογή, ο πολίτης μπορεί να εντοπίσει την περιοχή ενδιαφέροντος είτε με αναζήτηση στο χάρτη είτε «σκανάροντας» το QR code της παραχώρησης, που πρέπει να είναι αναρτημένος υποχρεωτικά σε πινακίδα στην παραλία. Μόλις γίνει ο εντοπισμός της περιοχής, εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού το πολύγωνο της παραχώρησης και τα στοιχεία της (τοποθεσία, έναρξη – λήξη, χρήση, εμβαδόν).

    Ο χρήστης προσδιορίζει τον λόγο της καταγγελίας, εισάγει μια συνοπτική περιγραφή του προβλήματος και επιλέγει εάν η καταγγελία θα υποβληθεί ανώνυμα ή επώνυμα. Στην τελευταία περίπτωση, απαιτείται η σύνδεσή του με προσωπικούς κωδικούς taxisnet για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

    ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

    Στο μεταξύ και οι υπηρεσίες του Δήμου ετοιμάζονται για ένα «καυτό φθινόπωρο»! Και αυτό γιατί με βάση την «κανονιστική» υπάρχει περιορισμός ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων σε πλατείες και πεζοδρόμους. Στην Ρήγα Φεραίου, Ηφαίστου κλπ. Ο Δήμος εκτιμά ότι με την έναρξη της φθινοπωρινής σεζόν και ιδιαίτερα τα ηλιόλουστα Σάββατα, κάποιοι καταστηματάρχες θα αυθαιρετήσουν. Όμως ο Δήμος έχει προειδοποιήσει πως θα είναι αμείλικτος, θυμίζοντας ότι προ ημερών στο «ντου» που έγινε στην Ηφαίστου… δεν χαρίστηκε σε κανεναν, και μάλιστα «την πλήρωσαν» δύο γνωστοί καταστηματάρχες που δεν είχαν μπει… στον κόπο να βγάλουν άδεια. Από την πλευρά τους οι καταστηματάρχες εκφράζουν παράπονα, όμως ο Δήμος είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει ότι έχει αποφασισθεί. Απομένει να δούμε τι θα γίνει στην πράξη!

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πληροφορική: Ποιες εταιρείες ανοίγουν νέους «δρόμους» εσόδων και… ανεβαίνουν «σκαλί»

    Νέα πεδία δραστηριότητας που υπόσχονται επιπλέον έσοδα για τον...

    ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: Χαμός με 5 ανήλικους για άσεμνες χειρονομίες σε δύο παιδιά

    Άμεσα ανταποκρίθηκαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας σε...

    ΑΧΑΪΑ: 8 πράγματα που ίσως να μην γνωρίζατε για την Λίμνη Τσιβλού

    Η ομορφιά της Λίμνης Τσιβλού στην Ακράτα προσελκύει κάθε...

    Πάτρα: Έρχεται το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τον ρόλο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην προώθηση των δικαιωμάτων του παιδιού

    Το Πανεπιστήμιο Πατρών (Κέντρο Δικαιωμάτων του Παιδιού) σε συνεργασία...