ΠΑΤΡΑ: «Έφυγε» η καθηγήτρια με πίστη στο Θεό και τα νιάτα! ΦΩΤΟ

    Ημερομηνία:

    «Τι κάνεις καλό μου παιδί;» Ρωτούσε με το πλατύ της χαμόγελο κάθε μαθητή που συναντούσε στον διάδρομο του σχολείου αλλά και έξω από αυτό. Εστεκε δίπλα στους μαθητές με πραγματικό ενδιαφέρον και με απόλυτη ηρεμία συζητούσε μαζί τους.

    Η φιλόλογος Ρεγγίνα Αραβαντινού που είχαν την τύχη χιλιάδες μαθητές να την απολαύσουν να διδάσκει από την έδρα του σχολείου τους -πάρα πολλοί στο 7ο Λύκειο Πατρών (Υψηλά Αλώνια)- απεβίωσε χθες.

    Ρεγγίνα Αραβαντινού: «Έφυγε» η Καθηγήτρια με πίστη στο Θεό και τα νιάτα

     

    Η γνωστοποίηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη, αλλά παράλληλα έφερε στο μυαλό πολλών τη γλυκιά της παρουσία. Ήταν η αγαπημένη καθηγήτρια ακόμα και των μαθητών που δεν έτυχε να την έχουν φιλόλογο αλλά συνεργάστηκαν μαζί της -καθώς ήταν υπεύθυνη της χορωδίας του 7ου Λυκείου- όπως η γράφουσα.

    Διέσχιζε το κατώφλι του σχολείου πάντα χαμογελαστή και αγέρωχη. Είχε πάντα τα μαλλιά της πιασμένα κότσο και φορούσε διαρκώς ταγιέρ. Για όλους τους μαθητές, ακόμα και τους πιο ατίθασους, είχε έναν καλό λόγο να πει και να τους προσεγγίσει με τον κατάλληλο τρόπο.

    Υπηρέτησε την έδρα του δασκάλου με απόλυτη συνέπεια και ήθος. Το επιστημονικό της επίπεδο ήταν υψηλότατο και ήταν ανάμεσα σε αυτούς που αντιμετώπιζαν το εκπαιδευτικό τους επάγγελμα ως λειτούργημα. Ανθρωπος της εκκλησίας με βαθιά και καθαρή πίστη.

    Η Ρεγγίνα Αραβαντινού, εκτός από τα φιλολογικά της μαθήματα, είχε αναλάβει τη χορωδία και οι μαθητές επιδίωκαν να μπουν σε αυτή επειδή την εκτιμούσαν και πάντα κέρδιζαν από την επικοινωνία μαζί της. Και ποιος δεν θυμάται την αρμονική κίνηση των δαχτύλων της όταν διεύθυνε τη χορωδία; Πρώτη χειροκροτούσε όταν το αποτέλεσμα ήταν σωστό, ενθαρρύνοντας έτσι τους μαθητές να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

    Ανάμεσα στους μαθητές της και ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος, Χαράλαμπος Στανίτσας, ο οποίος την αποχαιρέτισε ως εξής:
    «Ρεγγίνα Αραβαντινού: Εφυγε, ξημερώματα σήμερα (χθες), ήσυχα και αθόρυβα από τα εγκόσμια για τα ουράνια μια αγνή και άδολη ψυχή. Η φιλόλογός μας στο 7ο Λύκειο Πατρών και υπεύθυνη της χορωδίας μας.
    Πρόσωπο πάντα χαμογελαστό, διάθεση πάντα υποστηρικτική και ενισχυτική, καρδιά πάντα ανοιχτή και δοτική. Ανάλωσε τη ζωή της στην υπηρεσία των μαθητών της και της Χριστιανικής Εστίας Πατρών. Ο Θεός ας την έχει στα δεξιά Του…»

    Πελοπόννησος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Mochi: Πώς φτιάχνεται το ιαπωνικό γλυκό που κάνει θραύση

    Το mochi (προφέρεται «μότσι») δεν μοιάζει σχεδόν με καμία λιχουδιά από...

    Κατώτατος μισθός: Ο χάρτης με τους υψηλότερους και τους χαμηλότερους σε όλη την Ευρώπη – Η θέση της Ελλάδας (γραφήματα)

    Τη λίστα των ευρωπαϊκών πρωτευουσών μέσα ωρομίσθια καθώς και την πορεία...

    Αυτό είναι το πιο άπιστο ζώδιο από όλα

    Ηαπιστία είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα θέματα στις ανθρώπινες...

    Φωκίων Ζαΐμης: Σε πλήρη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία για αντιμετώπιση πυρκαγιών

    Στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Πάτρα...