Πάτρα – Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό της ιστορίας του θεάτρου στην Επίδαυρο στα Παλαιά Σφαγεία

    Ημερομηνία:

    Ξεχωριστοί σταθμοί της συναρπαστικής ιστορίας του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και των ανθρώπων του όπως καταγράφηκαν από το πέρασμά του στην Επίδαυρο για δεκατέσσερα συνεχή καλοκαίρια και αιχμαλωτίστηκαν από τον φωτογραφικό φακό του σκηνοθέτη και ηθοποιού Κωστή Καπελώνη, είναι το υλικό της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας έκθεσης φωτογραφίας που θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα Κ4 των Παλαιών Σφαγείων από την Τετάρτη 3 έως και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου.

    Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο με τίτλο «Έμψυχες Εικόνες μιας προσωπικής εξιστόρησης» θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 19.00 στα Παλαιά Σφαγεία.

    Η έκθεση παρουσιάζεται από το «Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν» και παραχωρήθηκε από το εμβληματικό θέατρο στην Πάτρα προκειμένου να εκτεθεί στα Παλαιά Σφαγεία σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

    Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα προέρχονται από το μοναδικό ιστορικής αξίας φωτογραφικό λεύκωμα που δημιούργησε ο Κωστής Καπελώνης και περιλαμβάνει φωτογραφίες από τις παραστάσεις του Θεάτρου στην Επίδαυρο από το 1985 έως το 1998.

    Είναι ένα ιστορικό ντοκουμέντο στο οποίο αποτυπώνονται στιγμές των προβών και ενσταντανέ των προσώπων στα παρασκήνια, τα καμαρίνια, τις παραστάσεις, αλλά και εκτός σκηνής, στην ταβέρνα του Λεωνίδα, στη θάλασσα, στην εμβληματική ντίσκο «Καπάκι», αναδεικνύοντας την αγωνία και την αναμονή των συντελεστών, αλλά και τη ραστώνη, τον μόχθο, τη χαρά και την έντασή τους, πριν και μετά την παράσταση.

    Πρόκειται για μια σειρά φωτογραφιών, βαθιά υπόκλιση σε έναν ολόκληρο, άγνωστο και αφανέρωτο κόσμο που λάμπει μέσα στα ασπρόμαυρα καρέ αναδίδοντας ομορφιά κι ορμή. Ένα πλήθος από «έμψυχες» εικόνες, όπου υπερέχει το συναισθηματικό φορτίο.

    Στην έκθεση περιέχονται ουσιαστικά τρεις ενότητες, από τις οποίες ο θεατής θα επιλέξει ποια τον ενδιαφέρει περισσότερο και εκεί θα εστιάσει την προσοχή του:

    -Ένα ιστορικό, εικονογραφικό αφήγημα της παρουσίας των ανθρώπων του Θεάτρου Τέχνης στο Θέατρο της Επιδαύρου

    -Ένα «φωτογραφικό λεύκωμα» με φωτογραφικά ενδιαφέρουσες εικόνες και

    -Μια φωτογραφική καταγραφή στιγμιοτύπων που, για κάποιο λόγο, προκάλεσαν το ενδιαφέρον του φωτογράφου.

    Συμπεριλαμβάνεται επίσης ένα αφιέρωμα στον εικαστικό και σκηνογράφο Νίκο Αλεξίου, με σκηνικά και κοστούμια που είχε δημιουργήσει για την παράσταση της «Μήδειας» του Θεάτρου Τέχνης στην Επίδαυρο, τα οποία ανήκουν στο προσωπικό αρχείο του Κωστή Καπελώνη.

    Η έκθεση θα διαρκέσει από 3 έως και 26 Νοεμβρίου και θα είναι επισκέψιμη στην αίθουσα Κ4 των Παλαιών Σφαγείων σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα από Δευτέρα έως Σάββατο τις ώρες 9.00-14.00 και την Τετάρτη τις ώρες 17.00-20.00.

    ICECAP
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι ΗΠΑ έχασαν 7 drones Reaper στην Υεμένη από τον Μάρτιο συνολικής αξίας 210 εκατ. δολαρίων

    Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ έχασαν επτά drones τύπου MQ-9 Reaper —αξίας 30...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Επιχείρησαν να κλέψουν φαγητό… από ντελιβερά

    Περιστατικό που ξεπερνά κάθε φαντασία εκτυλίχθηκε σε απόμερο στενό...

    Κλόε Καρντάσιαν: Οι φωτογραφίες της με μπικίνι δίχασαν – «Πάρε κιλά πάλι σε παρακαλώ» της γράφουν

    Ανάμεικτες αντιδράσεις προκάλεσαν οι φωτογραφίες της Κλόε Καρντάσιαν με μπικίνι που ανήρτησε το...

    Πάτρα Ενωμένη: “Ζητήστε συγγνώμη από τη νεολαία κύριοι της Δημοτικής Αρχής”

    Σε επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής: Εικόνες...