ΠΑΤΡΑ: Εορτασμός για το Άγιο Ροδάριο και τη Ναυμαχία του Lepanto στην Καθολική εκκλησία του Αγίου Ανδρέα

    Ημερομηνία:

    Στις 7 Οκτωβρίου 1571 οι ενωμένες Χριστιανικές δυνάμεις νίκησαν τον Οθωμανικό στόλο στον Πατραϊκό κόλπο και ανέκοψαν την προέλαση των Οθωμανών προς την Δύση. Τότε, ο Καθολικός κόσμος της Ευρώπης είχε προσευχηθεί ένθερμα προς την Παναγία για την νίκη στο ‘Lepanto’, όπως λεγόταν ο Πατραϊκός κόλπος, απαγγέλοντας το Άγιο Ροδάριο.

    Η Παναγία του Ροδαρίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Οκτωβρίου σε ανάμνηση εκείνων των κρίσιμων ιστορικών γεγονότων.

    Για την φετινή 453η επέτειο η Καθολική Ενορία Αγίου Ανδρέου ανακοινώνει ότι το Σάββατο 5/10/2024 θα πραγματοποιηθεί Δοξολογία και Προσευχή υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων κατά την Ναυμαχία  του 1571 στις εκβολές του ποταμού Αχελώου. Στην συνέχεια απαγγελία του Αγίου Ροδαρίου, εν πλω, στην θαλάσσια περιοχή όπου έγινε η Ναυμαχία.

    Την δε Δευτέρα 7/10/2024 ανήμερα της εορτής της Παναγίας του Ροδαρίου θα πραγματοποιηθεί στον Ναό απαγγελία του Αγίου Ροδαρίου σε διάφορες γλώσσες και Θεία Λειτουργία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Χριστιανική Εστία Πατρών διοργανώνει το 41ο Παιδαγωγικό Συνέδριο, στις 7 & 8 Φεβρουαρίου

    Ο τομέας Επιστημόνων του Συλλόγου της Χριστιανικής Εστίας Πατρών...

    Grammy 2026: Ο Kendrick Lamar ο μεγάλος νικητής της βραδιάς με 5 βραβεία

    Με πολιτικά μηνύματα, πρωτιές – έκπληξη, χιούμορ και πολλή...

    Πάτρα: Η κοπή της βασιλόπιτας στην Πολυτεκνική Οργάνωση Πατρών και Περιχώρων – φωτο

    Σε κλίμα συγκίνησης, ενότητας και ουσιαστικού προβληματισμού πραγματοποιήθηκε η...

    Πάτρα: Το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Ελλάδας κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

    Το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει εκδήλωση με αφορμή την...