ΠΑΤΡΑ: Επαναφέρει την πρόταση για το Τραμ το Επιμελητήριο Αχαΐας

    Ημερομηνία:

    Με άξονα μια κοινή συνισταμένη σε επίπεδο οργανώσεων και φορέων της πόλης για μετακινήσεις μετακινήσεις μέσα στην πόλη με το μικρότερο δυνατό «περιβαλλοντικό αποτύπωμα», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας επανέφερε την Παρασκευή πρόταση για αξιοποίηση της μελέτης για το Τραμ στην Πάτρα.

    Υποστηρίζοντας, στη διάρκεια της τοποθέτησής του στα πλαίσια της εκδήλωσης για την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα ότι αποτελεί μια πρόταση η οποία «θα συνεισφέρει στην απρόσκοπτη λειτουργία του εμπορίου και στην προσέλκυση καταναλωτικού κοινού από τις όμορες περιοχές και όχι μόνο ενώ, παράλληλα, θα θεραπεύσει σε σημαντικό βαθμό τα κυκλοφοριακά προβλήματα, συμβάλλοντας στη μείωση της ρύπανσης και διευκολύνοντας τους πολίτες στις μετακινήσεις τους».

    Η βασική χάραξη και οι εναλλακτικές διαδρομές του Τράμ έχουν μελετηθεί ήδη από το 2009 με μελέτη που εκπόνησε η ΤΡΑΜ Α.Ε. και δώρισε στον Δήμο Πατρέων το 2010.

    Στόχος είναι το Τραμ να καλύψει την διαδρομή Πανεπιστήμιο – Κέντρο Πάτρας – Πρώην ΤΕΙ και από τις στάσεις – αφετηρίες του Τραμ, να καλύπτει τις λοιπές μετακινήσεις το Αστικό ΚΤΕΛ

    Υπενθυμίζεται ότι το κόστος του έργου το 2009 υπολογίσθηκε στα 201 εκατ. ευρώ, με συμπληρωματικά έργα το Αμαξοστάσιο (31,4 εκατ. ευρώ) και το κόστος για την προμήθεια Τροχαίου Υλικού στα 30 εκατ. ευρώ .
    «ΤΜε καθαρά χρηματοοικονομικά κριτήρια είναι βιώσιμο. Τα κοινωνικοοικονομικά οφέλη όμως είναι πολύ πιο σημαντικά καθώς θα βοηθήσει στην ανάπλαση και αναβάθμιση του κέντρου της πόλης, θα υποστηρίξει την αναδιάρθρωση της λειτουργίας των Αστικών ΚΤΕΛ Πάτρας και το βασικότερο θα δημιουργήσει ένα συνολικό αξιόπιστο σύστημα Μέσων Μαζικής Μεταφοράς» τόνισε ο κ. Μαρλαφέκας.
    «Μου κάνει ειλικρινά εντύπωση που οι επόμενες Δημοτικές αρχές από το 2010 και μετά, δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το θέμα αυτό και καλούμαστε να επιλύσουμε τα προβλήματα της πόλης με αντιδρομήσεις, αστυνομικά μέτρα και απαγορεύσεις.
    Είμαστε διαθέσιμοι να βοηθήσουμε αν πρόκειται να ασχοληθούμε σοβαρά με το μέλλον της πόλης μας» κατέληξε ο κ. Μαρλαφέκας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα – ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΗΛΙΚΩΝ: Σήμερα στον ανακριτή ο 17χρονος

    Το κατώφλι του ανακριτή θα περάσει σήμερα το πρωί...

    Καλάβρυτα: Συμβολική δενδροφύτευση εις μνήμην των νεκρών στο Ιστορικό Κοιμητήριο

    Η Ένωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος θα πραγματοποιήσει εθελοντική δενδροφύτευση...

    NIKOΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Να εξοφληθούν όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων της “Πατραϊκής Χαρτοποιίας”

    Στην Πατραϊκή Χαρτοποιία το τελευταίο διάστημα, λόγω οικονομικών προβλημάτων...

    Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ντύθηκε Minion για το Halloween πριν τον αγώνα των Μιλγουόκι Μπακς

    Στο πνεύμα του Halloween μπήκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος λίγο πριν...