ΠΑΤΡΑ: Ετσι θα γίνει η παραλιακή ζώνη Ρίου – Αγ. Βασιλείου

    Ημερομηνία:

    Την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την άμεση δρομολόγηση των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών από τη διάβρωση στην  παραλιακή ζώνη Ρίου – Αγίου Βασιλείου έθεσε ο περιφερειάρχης κατά την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον Πρωθυπουργό προ ημερών στην Πάτρα.

    Το έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα ∆ημοσίων Επενδύσεων με 9.650.000 ευρώ με απόφαση που υπέγραψε πρόσφατα ο αν. Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Για το έργο έχει συνταχθεί ήδη μελέτη που αφορά στην αντιμετώπιση των εκτεταμένων ζημιών και των προβλημάτων από τη διάβρωση, αλλά και της αποκατάστασης της ευστάθειας στα παράκτια οδικά τμήματα με σκοπό την άρση της επικινδυνότητας τόσο για τα διερχόμενα οχήματα και πολίτες, όσο και για τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής, κυρίως, τους καλοκαιρινούς μήνες. Η μελέτη προβλέπει: -Κατασκευή πασσαλότοιχου σκυροδέματος με εξωτερική θωράκιση από λίθους -Κατασκευή οδοστρώματος σε επιμέρους οδικά τμήματα -Κατασκευή διάταξης τεχνητών ύφαλων, χαμηλής στέψης κατασκευών με διεύθυνση ανάπτυξης εγκάρσια προς την ακτογραμμή.

    Η περιοχή που θα γίνουν εργασίες είναι η οδός Ποσειδώνος (από τη συμβολή της με την οδό Συρογιάννη) και η οδός Ελευθερίας έως τη συμβολή της με την Γεωργίου Παπανδρέου. Πρόκειται για όλη την παραλιακή του Ρίου, μήκους 4,3 χλμ. που ενώνει το Πόρτο Ρίο με την περιοχή Περιβολάκια.

    Τα έργα προστασίας και αναπλήρωσης του τμήματος της ακτής είναι χωρισμένα σε δύο τμήματα, στο παράκτιο τμήμα από την Συρογιάννη έως την Σελέμνου και σε αυτό από την Αγίου Γεωργίου έως την Μ. Αλεξάνδρου. Στο πρώτο παράκτιο τμήμα σχεδιάζονται επτά τεχνητοί ύφαλοι, ενώ στο δεύτερο έξι.

    Όσον αφορά στις παρεμβάσεις οδοποιίας, στόχος είναι η ασφαλής ενσωμάτωση του πεζού και του ποδηλάτου στο παραλιακό μέτωπο του Ρίου, χωρίς ωστόσο, να δημιουργηθούν προβλήματα προσπέλασης στους χρήστες του αυτοκινήτου. Η προτεινόμενη λύση αποσκοπεί στην επικράτηση συνθηκών ήπιας κυκλοφορίας, στην ανάδειξη των χρήσεων γης, στη βελτίωση των υπηρεσιών δημόσιας συγκοινωνίας, ενδεχομένως με τη χρήση mini bus. Προϋπόθεση όμως, για την συνύπαρξη οχημάτων και ποδηλάτων είναι η μείωση της ταχύτητας των οχημάτων, καθώς ο δρόμος θα χαρακτηριστεί ως «δρόμος αναψυχής».

     

    Τα βασικά σημεία των παρεμβάσεων οδοποιίας που θα διαμορφώνουν και διαφορετικές λειτουργίες (αμιγής πεζόδρομος, αμιγής ποδηλατόδρομος, δρόμος συνύπαρξης αυτοκινήτων/πεζών/ποδηλάτων είναι: -Μεταξύ Συρογιάννη και Αμφιτρίτης θα δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης, θα δημιουργηθεί υποδομή για την κίνηση πεζού και ποδηλάτη με οδόστρωμα διαχωρισμένο με κολωνάκια και πεζοδρόμια. -Πεζοδρόμηση της μίας κατεύθυνσης της Ποσειδώνος μεταξύ Σώμερσετ και εισόδου δυτικής προβλήτας. Έτσι η Σώμερσετ μετατρέπεται σε αμφίδρομο με πλάτος 3,5 μ. ανά λωρίδα. -∆ημιουργία κυκλικού κόμβου μέσω του οποίου θα συνδέονται οι δύο πύλες προβλήτες και η είσοδος από την Ολυμπία Οδό, καθώς και πα- ρεμβάσεις στους υπόλοιπους κόμβους με αναδιαμόρφωσή τους μέσω διάνοιξης.

    Μπροστά στο Κάστρο Ρίου ο πεζόδρομος έχει πλάτος 5,5 μ. και για την πρόσβαση στην είσοδο του Κάστρου με μηχανοκίνητα μέσα χαράσσεται δρόμος διπλής κατεύθυνσης.

    πηγή: Εφημερίδα Γνώμη

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τουρκία: Πώς ΕΥΠ και ΜΙΤ εξάρθρωσαν μία από τις μεγαλύτερες συμμορίες

    Με τη συνεργασία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της...

    Ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό: Μια εμπειρία ζωής 6 ημερών

    Οι Ρώσοι λένε με χαμόγελο ότι όποιος έχει κάνει...

    Κάρολαϊν Λέβιτ: Ποια είναι η 27χρονη εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου

    Ο Ντόναλντ Τραμπ όρισε την Κάρολαϊν Λέβιτ, μόλις 27 ετών, ως την...
    Best Shop