ΠΑΤΡΑ: Φαρμακοποιοί εναντίον φαρμακοποιών για το “μπλόκο” στα self test

    Ημερομηνία:

    Αναστάτωση και αντιδράσεις μεταξύ των φαρμακοποιών και σύγχιση στους πολίτες έχει προκαλέσει η απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας να απαγορεύσει στα μέλη του τη δωρεάν διανομή self test στους δικαιούχους της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Υγείας.

    Με την απόφασή του αυτή, αφήνει μετέωρες δεκάδες ομάδες πολιτών: από μαθητές και εκπαιδευτικούς μέχρι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους, που για να εργαστούν είναι απαραίτητη η διενέργεια ενός self test την εβδομάδα, το οποίο δικαιούνται να προμηθευτούν δωρεάν από τα φαρμακεία.

    O  Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, κ. Ανδρέας Σοφιανόπουλος επιχείρησε να εξηγήσει ότι ο Σύλλογος οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση λόγω του ιδιαίτερα υψηλού φόρτου εργασίας που έχει δημιουργήσει στους φαρμακοποιούς η δωρεάν διάθεση των αυτοδιαγνωστικών τεστ.

    Την ίδια ώρα όμως έντονες είναι οι αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα φαρμακοποιών της Αχαΐας, οι οποίοι λένε ότι η απόφαση ελήφθη από περίπου 100 φαρμακΟποιούς, σε σύνολο 280 που μετρά η Αχαΐα.

    Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι, που από την ώρα που έγινε γνωστή η απόφαση, ενημερώνουν τους πελάτες τους μέσω ανακοινώσεων που αναρτούν στα ίδια τα φαρμακεία τους ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι οι ίδιοι θα συνεχίσουν κανονικά τη διάθεση των δωρεάν τεστ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αγριογούρουνα έκαναν επιδρομή σε χωράφια της Ηλείας – Έφαγαν δύο τονους καρπούζι

    Την έντονη ανησυχία και απόγνωση των αγροτών προκαλούν οι...

    Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση του Τσιμίκα για τον Ζότα

    Ο Κώστας Τσιμίκας αποχαιρέτησε με συγκλονιστικά λόγια τον Ντιόγκο...

    Τάκης Ζαχαράτος: Μίλησε για τον πρώτο του έρωτα

    «Έχω ερωτευτεί τρελά. Η πρώτη μου μεγάλη καψούρα κρατάει...

    Πάτρα: Πρέπει να… τρέξει για να κερδίσει το στοίχημα του yachting

    Η Δυτική Ελλάδα αποδεικνύεται η ανερχόμενη δύναμη στο yachting,...