Πάτρα: Ιερά αγρυπνία και Θεία λειτουργία στην Ευαγγελίστρια για τον Άγιο Λουκά Αρχιεπίσκοπο Κριμαίας

    Ημερομηνία:

    Ιερά πανήγυρη για τον Άγιο Λουκά, Αρχιεπίσκοπο Κριμαίας θα λάβει χώρα στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών.

    Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023  θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία: 8.30 μ.μ. – 0.45 π.μ. και ακολούθως την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 το πρωί 7-10 π.μ. θα τελεστεί ο Όρθρος & η Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της Κυριακής στις 19.00 με 20.30 θα ψαλεί ο Εσπερινός και Ιερά Παράκληση.

    ICECAP

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας στην οδό Μαιζώνος, είναι θησαυρισμένο καί θά τεθεῖ γιά προσκύνηση τμῆμα Ἱεροῦ Λειψάνου τοῦ Ὁμολογητοῦ Ἁγίου.

    Ο Άγιος Λουκάς, αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, κατά κόσμον Βαλεντίν Φέλιξοβιτς Βόινο-Γιασενέτσκι είχε γεννηθεί στις 27 Απριλίου 1877, στο Κερτς και εκοιμήθη στις 11 Ιουνίου 1961, στην Συμφερόπολη. Αναφέρεται & ως Άγιος Λουκάς ο Ιατρός, καθώς εκτός από αρχιερέας ήταν και καθηγητής – χειρουργός.

    Πάτρα: Ιερά αγρυπνία και Θεία λειτουργία στην Ευαγγελίστρια για τον Άγιο Λουκά Αρχιεπίσκοπο Κριμαίας
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Αλέξανδρος Χαριζάνης – Κώστας Κρύος ”Ντροπή” στο Θέατρο Act

    Η Ντροπή, το stand up comedy υπερθέαμα με τον...

    «Σε 100 ημέρες μετέτρεψε το Οβάλ Γραφείο σε μια χρυσή φυλακή»

    Αν και οι πρώτες 100 ημέρες του εκάστοτε αμερικανού...

    Συνταγή για τούρτα σοκολάτας με φουντούκια

    Ανακαλύψτε την απόλυτη συνταγή για μια λαχταριστή τούρτα σοκολάτας με φουντούκια....