ΠΑΤΡΑ: Ηρθαν οι μέδουσες μετά το Ρίο – ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

    Ημερομηνία:

    Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, έκαναν την εμφάνιση τους οι καφέ μέδουσες στον Πατραϊκό και Κορινθιακό κόλπο. Συνήθως συναντώνται τον Ιούνιο, ενώ φέτος εμφανίστηκαν από τα μέσα Μαΐου.

    Μάλιστα, προ ημερών είχαν εμφανιστεί και στη Θεσσαλονίκη, με τον ομότιμο Καθηγητή Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Χαρίτωνα Χιντήρογλου, να δηλώνει πως «όλα συσχετίζονται με τις περιβαλλοντικές πιέσεις και την κλιματική αλλαγή. Αυτό έχει ως συνέπεια κάποια είδη να επηρεάζονται και να ολοκληρώνουν πρόωρα τον κύκλο ζωής τους. Έτσι, διογκώνονται οι λεγόμενες πληθυσμιακές εξάρσεις. Πράγματι, τα τελευταία χρόνια έχουμε μεγαλύτερες τέτοιες εξάρσεις».

    «Υπάρχει άμεση σύνδεση με τις περιβαλλοντικές πιέσεις που σίγουρα οφείλονται στην κλιματική αλλαγή. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», κατέληξε ο κ. Χιντήρογλου.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Επίσκεψη Κουτσούμπα στη «Διασπορά»

    Τη «Διασπορά», έναν εκθεσιακό χώρο – μουσείο, που αποτελεί...

    Εφοδος της Αστυνομίας στην Δυτική Αχαϊα – 10 συλλήψεις

    Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, πραγματοποιήθηκε...

    Νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, νέα πρόεδρος η Αναστασία Παπαδοπούλου

    Με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, που συνεδρίασε δια περιφοράς...