ΠΑΤΡΑ: Καρκινοπαθής φθάνει στα Γιάννενα για θεραπεία

    Ημερομηνία:

    Καρκινοπαθής στην Πάτρα, ενώ το σπίτι της απέχει τρία λεπτά από το Γενικό  Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, αναγκάζεται να κάνει καθημερινά χιλιόμετρα επί χιλιομέτρων, πληρώνοντας από την τσέπη της τα μεταφορικά της έξοδα, προκειμένου να πηγαίνει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων και να κάνει τις  ακτινοθεραπείες της.

    Ο λόγος; Η Πάτρα και όλη η  Δυτική Ελλάδα παραμένει με μόλις με έναν γραμμικό επιταχυντή, αυτόν του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, καθώς τόσο αυτός που υπήρχε στο Γ.Ν. Άγιος Ανδρέας, όσο και ο δεύτερος του ΠΓΝ Πατρών, παραμένουν εκτός λειτουργίας, χωρίς να έχουν αντικατασταθεί.

    Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι οι ογκολογικοί ασθενείς  είτε να περιμένουν δύο με τρεις μήνες για να κάνουν τις ακτινοθεραπείες τους με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους κινδύνους επιδείνωσης της υγείας τους, είτε να βρίσκουν άλλα ραντεβού σε δημόσια νοσοκομεία εκτός της περιοχής ή σε ιδιωτικά της Αττικής.

    Η Αντωνία Αγγελακοπούλου μίλησε στον Max Fm και στην Δήμητρα Μπαλαφούτη. «Είναι ντροπή για όλους τους εμπλεκόμενους που σε μία περιοχή όπως η Δυτική Ελλάδα, με δεκάδες ογκολογικούς ασθενείς να υπάρχει μόνο ένας γραμμικός επιταχυντής» τόνισε μεταξύ άλλων.

    Και συνέχισε λέγοντας: «Τι κάνει για αυτό ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης και δεν επεμβαίνει; Ας μας απαντήσει κάποιος από όλους αυτούς τους κυρίους γιατί ακόμα το μηχάνημα δεν έχει αντικατασταθεί και ενώ ξέρουμε ότι εδώ και καιρό δεν λειτουργεί;

    Είναι δυνατόν να αναγκάζομαι μαζί με τον σύζυγο μου, να διανύουμε καθημερινά τόσα και τόσα χιλιόμετρα, αφήνοντας τη δουλειά μου και τα τρία μας παιδιά; Ποιος θα μας πληρώσει τα έξοδα μεταφοράς; Με ρώτησαν εμένα αν έχω τα χρήματα για να μπορούμε να μετακινούμε καθημερινά στα Γιάννενα για να κάνω τις ακτινοθεραπείες μου;

    Και δεν μιλάω μόνο για την δική μου οικογένεια. Μιλάω για τόσες ακόμα που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Δεν μας ενδιαφέρει εμάς το πώς και γιατί δεν λειτουργούν τα μηχανήματα αυτά.  Εμάς μας ενδιαφέρει να υπάρξει άμεσα μια λύση  για να γλιτώσουμε όλοι αυτή την ταλαιπωρία.

    Κάθε φορά όταν επιστρέφω  από τα Γιάννενα στην Πάτρα, έχοντας κάνει χημειοθεραπεία και διανύοντας τόσο χιλιόμετρα για να φτάσουμε στο σπίτι μας, είμαι κουρασμένη, δεν αντέχω, είναι ένα μαρτύριο. Ποιος ο λόγος να είμαι αναγκασμένη να το υποστώ;».

    ICECAP
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η εικόνα της Παναγιάς από την Κρήτη που έκανε τον Πάπα Φραγκίσκο να αγαπήσει την Σάντα Μαρία Ματζόρε

    Ο Πάπας Φραγκίσκος έτρεφε μεγάλη αγάπη και πίστη για τη Σάντα...

    Δασμοί: Στα ύψη η τιμή του χρυσού, για πρώτη φορά στην ιστορία

    Η τιμή της ουγγιάς του χρυσού ξεπέρασε σήμερα το...

    Ποιοι πολίτες θα παίρνουν ένα ενοίκιο κάθε Νοέμβριο

    Την εξειδίκευση των μέτρων στήριξης συνολικού ύψους 1,1 δισ....

    Καινούργιου: «Η Ναταλία Γερμανού κάθε χρόνο έβαζε πλάτη για να μείνει η Εβελίνα Νικόλιζα»

    Μετά τα σχόλια της Εβελίνας Νικόλιζα για τη Ναταλία...