ΠΑΤΡΑ: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Τιμῆς ἕνεκεν…»,

    Ημερομηνία:

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Τιμῆς ἕνεκεν…», στην Διακίδειο Σχολή Λαού το απόγευμα του Σαββάτου 25 Ιανουαρίου 2025.

    Η φετινή εκδήλωση είχε τίτλο: «ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ – Ιστορικά ορόσημα και ερμηνευτικά εργαλεία του σύγχρονου κόσμου και της σύγχρονης Ελλάδας».
    Οι καλεσμένοι ομιλητές καθήλωσαν το κοινό με τις εξαιρετικές ομιλίες τους μιας και το περιεχόμενο τους είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Με πολύ κατανοητό τρόπο έδωσαν απαντήσεις σχετικά με την σύγχρονη ιστορική πραγματικότητα σε εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο.

    Αρχικά, ο κύριος Δημήτρης Στεμπίλης, Δημοσιογράφος-Ιστορικός, παρέθεσε το θεσμικό πλαίσιο αλλά και το πλαίσιο ιδεών το οποίο διαμορφώθηκε στην Ευρώπη και την Ελλάδα τον 19ο και 20ο αιώνα, ενώ στη συνέχεια ο κύριος Βασίλης Πατρώνης, Ιστορικός της Οικονομίας και Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομίας του Πανεπιστημίου Πατρών εξήγησε την οικονομική εξέλιξη της Ελλάδας, αλλά και την παγκόσμια οικονομική πραγματικότητα όπως έχει διαμορφωθεί ως τώρα.

    Στην αρχή της εκδήλωσης η κυρία Ελευθερία Σφυράκη, Έφορος των Οικονομικών του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών παρουσίασε την 30ετή πορεία της Εφημερίδας των Κυριών. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα άρθρα τα οποία υπέγραφε η ίδια η Καλλιρρόη Παρρέν, εκεί όπου ξεκάθαρα φαινόταν το θάρρος και η αποφασιστικότητα της να χειραφετήσει τις γυναίκες της εποχής της. Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Αχαϊκών Σπουδών και του Ιδρύματος Τοπάλη κύριος Βαγγέλης Πολίτης-Στεργίου ανέλαβε τον συντονισμό της εκδήλωσης. Ευχαριστούμε πολύ τους συμμετέχοντες ομιλητές και τον συντονιστή, καθώς και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    To Welcome to UP 2025 συστήνει στους πρωτοετείς φοιτητές την Πανεπιστημιούπολη

    Στο πλαίσιο των δράσεων Welcome to UP 2025 powered by ΔΕΗ, το Πανεπιστήμιο Πατρών ανοίγει τις...

    Έντονη ανησυχία στην Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Ολυμπίας Οδού – Χωρίς ενίσχυση σε προσωπικό και οχήματα

    Από την 1η Δεκεμβρίου, οπότε και παραδίδεται στην κυκλοφορία...

    Χρυσές λίρες: Ραγδαία άνοδος ζήτησης και τιμών στην Ελλάδα

    Έκρηξη ζήτησης για τις χρυσές λίρες σημειώνεται στην Ελλάδα, που επιστρατεύονται...